Windows CE 5.0 alapú GPS-es PDA-telefon

Sajnos már megszoktuk, hogy Ázsia egyes országaiban olyan cuccok jelennek meg, amikről mi itt Európában csak álmodni merünk.

Hirdetés

 

Sokak szemében ezek közé tartozik a kizárólag Dél-Koreában kapható Leisure Navi Phone GPS-L2000 is. A gép egy beépített SiRF Star II-s GPS vevővel rendelkező PDA-telefon. Buta formáján kívül leginkább abban különbözik az itthon is kapható eszközöktől, hogy operációs rendszere nem Windows Mobile, hanem a készülékre szabott Windows CE.net 5.0. Ez sokak számára előny, többek számára hátrány, hiszen bár nem lehet rá olyan könnyedén programokat telepíteni, a legfontosabb szoftverek gyárilag megtalálhatóak rajta - valamint minden bizonnyal stabilabb is, mint Windows Mobile-os társai.


Autós, vízi, túra és golf navigáció egyben

A főmenü 3x3-as felépítésű, ami jól elfér a 3,2 hüvelyk átmérőjű QVGA érintőkijelzőn. Az ikonokból látszik, hogy a telefonos/multimédiás funkciókon kívül a GPS-L2000-el akár rózsaszín kerekű autókat is el lehet navigálni, sőt, egy kis golfozás sem hozza zavarba. A multimédiás képességek egyébként nem merülnek ki a szokásos zene/filmlejátszásban, a kütyüben található ugyanis egy DVB TV vevő is. A processzor egy 520MHz-s Intel XScale, a RAM/ROM páros pedig 128/128MB méretű. Vezeték nélküli kommunikációs technológiák terén viszont nem domborít a cucc, a repertoárból nem csak a WiFi, de a Bluetooth is hiányzik, tehát nem ez a gép lesz az üzletemberek álma.

A készülék körülbelül 600 USD-s (~110.000 Ft) áron kerül majd a boltok polcaira Dél-Koreában.





Azóta történt

Előzmények

Hirdetés