WiFi-problémákat okoz a tegnapi Google 6 frissítés

Egyre több felhasználó jelezte a Redditen és a Google hivatalos fórumán, hogy a februári frissítőcsomag új problémákat generált.

A Google tavaly októberben mutatta be a Pixel 6-os szériát egyedi, 5 nanométeres Tensor lapkakészlettel. Az első kiszállított készülékek esetében előfordultak kijelző- és megjelenítési hibák, többségük azonban nem befolyásolta vagy nem nagy mértékben a rendeltetésszerű felhasználást, a hibásan kivágott előlapi kameralyukat megnyerő felhasználók készülékét pedig kérdés nélkül cserélték a boltban.

Hirdetés

A legújabb problémák egyértelműen szoftveres eredetűek, a tegnapi frissítést követően bukkantak fel a felhasználók készülékein, függetlenül attól, hogy az alapmodellt vagy a Pro-t használják. Az eszköz elveszíti a WiFi kapcsolatot, pár perccel azután, hogy nem használják aktívan az eszközt és képtelen automatikusan újra csatlakozni. Ugyanezt játsza a Bluetooth is.

Google Pixel 6
Google Pixel 6

Megoldás egyelőre nincs, a gyári visszaállítás nem hatásos, a WiFi ki-be kapcsolgatása és a hálózati kapcsolatok alaphelyzetbe állítása pár percre vagy órára megoldja a dolgot, de a probléma ezzel együtt is permanensnek tűnik. A felhasználók mindeközben megragadták az alkalmat, hogy korábban észlelt problémákról is szót ejtsenek, mint a billentyűzet eltűnése gépelés közben, a készülék váratlan újraindulása, a lassú ujjlenyomat-olvasó vagy a hálózathoz való kapcsolódás képtelensége. A novemberi extra és a januári javítócsomag elvileg megoldotta az október óta folyamatosan felbukkanó problémákat, a februári frissítés viszont ezek szerint újabbakat hozott.

Előzmények

Hirdetés