2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Szponzorunk

Világújdonság: VR-szoba a Veletechen

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

A magyar Split VR olyan virtuális valóság installációt rak össze a Veletechre, ami a világon egyedülálló.

Hirdetés

Április 9-én zajlik majd a tavaszi Veletech kiállítás, ahol számos cég mutatja be legfrissebb készülékeit és megoldásait. Az elővételes jegyvásárlás már elindult, de természetesen a háttérben folyamatosan zajlik a szervezés. A rendezvény egyik érdekessége lesz a sehol máshol eddig még nem látott VR-szoba, amit a hazai Nemesys Games fejlesztőcsapata rakott össze. A projekt Split VR néven fut, egyébként már írtunk is egy hosszabb anyagot róla a Gamepodon.

Így néz ki a módosított Oculus Rift DK2, és persze a hozzá tartozó, pimpelt fegyver.
Így néz ki a módosított Oculus Rift DK2, és persze a hozzá tartozó, pimpelt fegyver. [+]

Röviden összefoglalva arról van szó, hogy a csapat bekameráz egy viszonylag nagy teret, ahol a játékosok VR-szemüveggel a fejükön tudnak játszani; idővel több játékos is tartózkodhat majd egy térben, a Veletech-en valószínűleg egyszerre egy ember élheti majd át az élményt. A játékosok természetesen nem a csupasz falakat látják a szemüvegen keresztül, de a lényeg nem is ez, hanem az, hogy a rendszer a mozgást is követi, azaz nem csak nézelődni, hanem sétálni, mozogni is lehet majd, amire szükség is lehet a lövöldözés közben, bár természetesen más virtuális élmények is beállíthatók, nem csak a lenti képen látható western környezet.

Így néz ki a westernes játék fejlesztői változata, a grafika aranyos, az élmény remek.
Így néz ki a westernes játék fejlesztői változata, a grafika aranyos, az élmény remek. [+]

A Split VR-t a Veletechen bárki kipróbálhatja majd és beszélgethet a fejlesztőkkel is. Április 9-én tehát szemüveget fel és indulhat a virtuális csatangolás!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.