Véget ért a OnePlus 6 szoftvertámogatása

Nem az a fontosabb hír, hogy a dolog milyen sajnálatos, hanem az, hogy legalább idáig kitartott.

Mondjon bárki bármit az Apple zárt mobilrendszeréről, az iOS-t rendkívül sokáig frissíti a márka, és ideje lenne szabályozási szinten a szoftvertámogatást legalább öt évben meghatározni, hogy ne váljanak a régebbi modellek idejétmúlttá és kelljen őket százmillió számra kihajítani. Egy dolog, hogy sok régi hardver felett eljárt már az idő, másik viszont, hogy azért most már jó pár éve elég erős a vas a középkategóriától felfele, hogy 2022-ben se legyen kényszerű és szükségszerű a csere. Az androidos térben viszont, kevés kivételtől eltekintve elég keserves a hosszútávú szoftvertámogatás helyzete.


[+]

Szerencsére a OnePlus kevés készülékkel hosszú ideig biztosítja a dolgot (habár messze nem hibamentesen), és a lassan négyéves 6, Android 8.1 Oreóval startolva megkapta az Android 9, 10 és 11 frissítést, noha a 6T-vel egyetemben a 12-ről már lecsúszott. Most pedig a márka bejelentette: a novemberi, Oxygen OS 11.1.2.2 számú update csomag volt az utolsó a 2018-as párosra, ami nyilvánvalóan nem ideális hír, de ha bele gondolunk: nem is olyan rossz, hogy legalább eddig jeleztek a telefonok a remélhetőleg pozitív szoftverváltozásokról.

Előzmények

  • OnePlus 6T - szenzorcsepp a mobiltengerben

    Összesűrűsödött a megfizethető csúcsmobilok mezőnye, a OnePlus 6 ráncfelvarrása pedig kis lépés előre, pár bosszantó döntéssel. Ám még mindig remek az összkép.

  • OnePlus 6 - gyorsjárat a szenzorszigetekre

    A piac legfürgébb telefonja sem úszta meg bevágás nélkül, de leperegnek róla a cseppek és a kritikák, ugyanis nagyon kevés hibája van, kamerában pedig végre előrelépett.

Hirdetés