Hirdetés

Ütőképes újdonságok a TCL-től

Három telefont mutattak be, ebből kettő nálunk is elérhető lesz, de kicsit még várni kell a megjelenésükre.

Az idei CES elmaradt — legalábbis a maga megszokott, nyüzsgő valójában, Las Vegas helyett online néztük a bejelentéseket, többek között a TCL prezentációját, ahol bemutatkozott a TCL 20. Noha még ez a modell sem érkezett meg Magyarországra (de erről még nem tett le a gyártó), máris itt van három újdonság, amelyek a 20-as szériát bővítik felfelé és lefelé is, hogy még több igényt le tudjon fedni a cég, amely egyre erősebb névnek számít az európai piacon is.

TCL 20L
TCL 20L

A 20L, a 20L+ és a 20 Pro közül a két szélső modell várható nálunk is. A 20L egy középkategóriás masina, kapott egy 6,67 inches, Full HD IPS kijelzőt 500 nites fénysűrűséggel és NXTVISION technológiával, ami egy szoftveres trükk, hogy élénkebbek legyenek a képek és a videók rajta. 4 GB RAM, 128 GB belső tárhely, microSD bővíthetőség és 5000 mAh-s akkumulátor vannak még a funkciólistán, na meg egy kissé koros Snapdragon 662-es chipset, ami a termék mindennapi működését biztosítja.

TCL 20L
TCL 20L [+]

A hátsó kameranégyes nem hoz meglepetést, a fő szenzorunk egy 48 megapixeles quad-Bayer megoldás, 8 megapixeles ultraszéles modullal, illetve 2-2 megapixeles makró és mélységszenzorral megtámogatva. A 3,5 mm-es jack kimenet megvan, ahogyan a sztereó hangszórók is adottak, ezzel együtt is megvan a 91%-os kijelzőarány az előlapon. Egyelőre eurós árat ismerünk (229 EUR), ami 80 ezer forintos hazai indulóárat jelenthet, de csak májusban számíthatunk arra, hogy itthon is elérhető lesz a termék.

TCL 20 Pro 5G
TCL 20 Pro 5G [+]

Ennél sokkal-sokkal érdekesebb a TCL 20 Pro 5G, amely nevéből fakadóan már 5G hálózatokon is kommunikál, de egyébként is egy jóval magasabbra lőtt termék. Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a hátsó kameramodul egy jottányit sem áll ki a síkból, ami nagyon örömteli (a TCL 10-nél is így volt), a kijelző pedig a gyártó saját terméke, egy Full HD felbontású AMOLED panelről van szó, ami 700 nites fénysűrűséget és enyhén a telefon oldalára kanyarodó széleket jelent, mindezt 6,67 hüvelyken HDR10 támogatással és a TÜV által hitelesített szemkímélő kalibrációval.

TCL 20 Pro 5G
TCL 20 Pro 5G [+]

A hardver lelke ezúttal a Snapdragon 750G, 6 GB RAM társaságában. Itt nincsenek sztereó hangszórók, de a 3,5 mm-es jack nem maradt ki, a hátlapra pedig a Sony kamerarendszere került, a főszernzor egy OIS-szel is megtámogatott, 48 megapixeles IMX582. Mellette 16 megapixeles ultraszéles, 5 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységszenzor dolgozik, 4K-ban tud videót rögzíteni, az előlapi kamera felbontása pedig 32 megapixeles. Az akkumulátor 4500 mAh-s, de van vezeték nélküli töltés (15W), zsinóron pedig 18 wattos a töltési sebesség. Itt 550 eurós kezdőárat jelöltek meg, ami azt is jelenti, hogy nálunk simán megkarcolja majd a 200 ezer forintos szintet a TCL 20 Pro 5G, ami jön hozzánk is, de leghamarabb csak júniusban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a TCL 20 5G és 20 SE

    A gyártó első 5G-képes modellje, illetve a hatalmas kijelzővel és 18 wattos gyorstöltéssel szerelt 20 SE is a CES-en került bemutatásra.

Hirdetés