Okosabb lett az Apple TV, jön a Watch OS 2

Hirdetés

Tim Cook többször is átvette a stafétabotot, és az egyik ilyen alkalommal Apple TV-t helyezte előtérbe. Szerinte a TV-k jövője az alkalmazásokban rejlik. Nem kellett sokáig várni, a "Siri, mutass nekem valami újat!' szlogenre bemutatkozott a készülék következő generációja. Eddy Cue kezdte el taglalni a kütyü képességeit. Lesz hozzá egy távirányító, ami többek között egy üveglapot is tartalmaz, ez lesz lényegében a touchpad.

Debütált az Apple TV
Debütált az Apple TV

Egy gombot is találunk majd, ez a Sirit hívja elő, ami a filmeket, a csatornákat, a sorozatokat és más multimédiás tartalmakat is előhozza, ha mi kérjük tőle, méghozzá többek között az iTunes, Netflix vagy az HBO kínálatából, sőt, kérhetjük, hogy azt az epizódot mutassa, amiben mondjuk kedvenc színészünk szerepel. Elég jól megoldották a keresést, tény ami tény. Beépült egyébként egy csomó iOS-es program, mint az időjárás, a zenelejátszó, vagy az Apple Music. Ezt a külön operációs rendszert nevezi az almás vállalat tvOS-nek. Játékok is telepíthető rá, jön a Crossy Road, méghozzá többjátékos móddal. Je. Sőt, kicsit Wii érzésünk is lehet, hiszen a Beat Sport produktum a távirányító képességeit használja ki. Az MLB applikáció a sport szerelmeseit hozza majd lázba, főleg Amerikában.

Kétjátékos mód a Crossy Roadban az Apple TV-n
Kétjátékos mód a Crossy Roadban az Apple TV-n

Az Apple TV-ben egy Apple A8 chipset dolgozik, van benne Bluetooth 4.0, WiFi, és infravevő. A 32 GB-os változat 149, a 64 GB-os modell 199 dollárba kerül. A távirányító 3 hónapig képes működni egy töltéssel, és Lightning csatlakozóval látták el. Az új szerkezet októbertől lesz megvásárolható, év végére már száz országba is eljut.

Új színek és szíjak az Apple Watch-hoz
Új színek és szíjak az Apple Watch-hoz

Nem csak a TV-ről volt szó, hanem az Apple okosórájáról is, éppen ezért Jeff Williams ugrott a színpadra, aki az okosóra érdemeiről, az új Watch OS 2-ről, és több mint tízezer hozzá kapcsolódó programról csevegett, amikhez olyan újdonságok csatlakoznak hamarosan, mint a Messenger, az iTranslate, a GoPro, az AirStrip (ez egy orvosok számára készített, elég komoly szoftver, élőben közvetíti a betegekkel kapcsolatos információkat). Nem maradtak el az új, stílusosabb szíjak sem, illetve immár több színben is megvásárolható lesz az óra. A Watch OS 2 szeptember 16-tól, a szerkentyűk már a mostantól elérhetővé válnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Megjelent az iOS 9

    Ahogy azt az Apple a saját eseményén ígérte, immár elérhető az almás operációs rendszer legújabb változata, mely számos újdonságot hoz.

  • Egyre közelebb az Apple Pay Kínához

    Az almás vállalat mobilfizetési megoldásának nem könnyű betörnie a világ legnépesebb országába, ám most úgy tűnik, egy lépéssel közelebb került ehhez.

  • Mindössze 2,5 millió iPad Prót rendeltek?

    A kereskedők elég kevés Apple csúcstabletre tartanak igényt, ami legfőképpen az igen erős árazásnak köszönhető, plusz a készülék sikeressége is kérdéses.

  • Az okosórák felét az Apple szállította le 2015-ben

    Egy elemző cég saját számolása szerint legalábbis ez volt a helyzet tavaly, amikor mintegy 17 millió darab karra erősíthető okoskütyüt indítottak útnak a gyártók.

Előzmények

Hirdetés