Újabb HTC Wildfire érkezett

Hosszú kihagyás után tavaly visszatért az ismert HTC-széria: ahogy annak idején, úgy most is belépőmodellként árulják, de már korántsem apró méretben.

Tíz éve köszönthettük az első HTC Wildfire-t, ami akkor formailag az androidos Desire csúcsmobil jegyeivel, de apró méretben, jóval gyengébb kivitelben és persze kedvezőbb áron lépett piacra. Egy-két típusváltozat után a név elapadt, tavaly azonban a tajvaniak úgy gondolták, érdemes visszahozni a nevet, ezt meg is tették a Wildfire X-szel. Mostantól ismét termékcsaládként beszélhetünk a vonalról, hiszen Wildfire R70 néven megérkezett egy új változat.


[+]

Belépőmodellként elsőként Indiában és Thaiföldön kezdik majd értékesíteni, viszont az egyik legfőbb attribútumot, az árat még sajnos nem közölték. Ami biztos: 16 megapixeles főkamera került a hátlapra 1,4 mikronos szenzorpixellel és f/1,75-ös apertúrával, de ezzel a komolyabb képalkotási képességű rendszerek listájának végére is értünk, a tripla hátlapi kamerarendszer másik két eleme a 2-2 megapixeles mélységszenzor és a makróegység. Előre, csepp alakú szenzorszigetbe került 8 megapixeles szelfikamera, ami egyébként ugyanúgy képes 1080p videózásra, mint a hátlap.

[+]

A kijelző 6,53 hüvelykes 720p-s LCD, 19,5:9-es képaránnyal és az előbb már említett noccsal. A MediaTek Helio P23 rendszerchip (8x Cortex-A53 és Mali-G71 MP2) mindösszesen 2 GB-nyi rendszermemóriát oszt be, a belső tároló sem túl nagy, 32 GB-os, cserébe legalább bővíthető.


[+]

Az Android 9 Pie alapjaira épülő, HTC-sen letisztult rendszerrel dobják piacra, a beépített 4000 mAh kapacitású akkumulátor pedig hagyományos, 10W-os töltővel, microUSB-csatlakozón keresztül tölthető fel. A dual SIM-es, LTE-képes, Wi-Fi b/g/n szabványokat támogató, Bluetooth 4.2-es mobilon 3,5 milliméteres jack csatlakozó is található. Aurórakék és éjfekete színekben dobják piacra, kíváncsian várjuk az árazást és az elérhetőséget.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • Tarol a Realme Indiában

    A harmadik negyedéves adatok nagyon kedvezőek a legdinamikusabban fejlődő, továbbra is Xiaomi uralta mobilpiacon.

  • Bemutatkozott a HTC Wildfire X

    Indiában, olcsó mobillal kerülne ismét lendületbe a mobilpiaci statisztikákban alig kimutatható tajvani gyártó.

  • Ujjáéled a HTC Wildfire

    Csak nem S, hanem E jelzettel. Nem lesz különösebben nagy, de senki ne számítson olyan apróságra, mint 2011-ben.

Hirdetés