Új Tanácsadó Testület az emporiánál

Hirdetés

Az osztrák emporia Telecom telekommunikációs vállalat a napokban jelentette hogy, hogy új Tanácsadó Testülettel rendelkezik. A szakértő csapat tagjai Robert Bauer, a Linzi Egyetem professzora és John Clarkson, a Cambridge-i Egyetem professzora mellett Boris Nemsic, az Austria Telekom volt elnöke.

Az emporia Telecom 20 éve sikeres szereplője a telekommunikációs iparnak, Ausztriában indult asztali- és mobiltelefonok, valamint ezek tartozékainak gyártójaként. A cég öt éve nemzetközi szinten is aktív az idősek számára gyártott mobiltelefonjaival, melyeket kifejezetten ennek a korosztálynak az igényeire fejlesztenek és gyártanak. A folyamatosan növekvő és fejlődő cég életében elérkezett az idő, hogy a vezetés mellé egy szakértő csapat is felálljon, a növekedéssel járó kihívások fogadására. A szakértők a telekommunikáció-, az egyetemi tudományos kutatás-, illetve a rendszerfejlesztés területéről érkeztek, és szakértelmükkel, valamint technológiai tudásukkal segítik az emporia jövendőbeli munkáját.

Albert Fellner, az emporia alapítója és a Tanácsadó Testület elnöke az emporia technológiai fejlesztések területén tanúsított úttörő szerepéről beszélt. "Az emporia mindig is úttörőnek számított a mobiltelefonok világában, hiszen az egyre bonyolultabb technológiákkal szemben a minél egyszerűbb és felhasználóbarátabb készülékek gyártását választotta. Mindemellett sosem tévesztettük szem elől a jó design fontosságát, hiszen a fejlesztéseink során mindig odafigyelünk felhasználóink igényeire, amelyek a mindennapi használat során jelentkeznek. Meg kellett győznünk a szolgáltatókat, a viszonteladókat, az értékesítőket és persze a felhasználókat, hogy mindez lehetséges… és ez nem volt mindig könnyű." A technológiának - mondja a cég legfőbb stratégája - egyre inkább figyelembe kell vennie a felhasználók elvárásait, mivel napjainkban minden eddiginél nagyobb az igény az egyszerű használatra. Időközben más gyártók is reagálni kezdtek erre a megnövekedett fogyasztói igényre, de az emporia mára jelképévé vált ennek a fejlődésnek, neve sokak számára egyet jelent az egyszerű használattal és a nagyszerű designnal.

Albert Fellner
Albert Fellner

Eveline Pupeter-Fellner, ügyvezető és társtulajdonos az emporia jövőbeli terveibe avatta be a sajtóeseményen jelenlévőket; a következő lépés további nemzetközi terjeszkedés és a belépés az orosz piacra. A vállalkozó szerint a piaci lehetőségek ezen a területen hatalmasak. "Örömmel fogadtak minket és termékeinket még az olyan fejlett piacokon is, mint például Hollandia, ahol a 80 évesek 98 százalékának is van mobiltelefonja. Az emberek egyszerűbben használható eszközöket akarnak, és nagyobb biztonságot. Az emporia testhezálló megoldásokat kínál annak az idősebb generációnak is, akiknek már van mobiltelefonos tapasztalata" - mondta Pupeter-Fellner. Előrejelzése szerint a további nyugat-európai piacok meghódítása, illetve a már megkezdett terjeszkedés Oroszország és az Egyesült Államok irányába a cég szignifikáns növekedését hozza majd. 2011 első félévében az emporia Telecom forgalma megközelítőleg 50 millió euro volt, és a cég világszerte 500 000 mobiltelefont értékesített, Ausztriában 4 százalékos a piaci részesedésük.

Előzmények

Hirdetés