Új Google termékek érkezhetnek

Az idei Google I/O konferencia elsősorban a fejlesztők számára volt izgalmas, a végfelhasználók és az új termékekre éhes újságírók hoppon maradtak, a pár napos rendezvény során nem bővült a Nexus-paletta. Ha lehet hinni a pletykáknak, mindez hamarosan megváltozhat, a Wall Street Journal értesülései alapján ugyanis három új készüléken is dolgozik a keresőóriás, melyekről még az idei év során lerántják a leplet.

A legérdekesebb pletyka szerint a keresőóriás is belép a konzolpiacra, a játékgépen pedig a zöld robotos operációs rendszer fut majd. Az androidos játékkonzol nem egy új ötlet, számos próbálkozó akadt már ezen a terepen, a legismertebb talán az OUYA. Mindez azért is lehet logikus lépés, mivel a vállalat a már említett fejlesztői konferencián mutatta be a Game Center névre hallgató szolgáltatást, mely egy centralizált rendszert takar a játékok és a kapcsolódó tartalmak menedzselésére.

A második eszköz személyében a megboldogult Nexus Q utódját tisztelhetjük, a WSJ szerint ugyanis hamarosan egy újabb médialejátszó érkezik a Google-től. Az említett terméket a tavalyi I/O-n mutatták be, ám a bejelentés után nem sokkal le is került a palettáról.

Google Watch koncepció
Google Watch koncepció

Végül, de nem utolsósorban a pletykák egy okosórán is dolgozik a Google. Ez a hír annyira nem is meglepő, hiszen már számos esetben olvashattunk ilyen jellegű híreket, a Pebble sikerein felbuzdulva mindenki szeretne magának egy szeletet az okosórák piacából.

Előzmények

  • Már nem rendelhető a Nexus Q

    Az Android-alapú streaming lejátszó várhatóan csak komoly ráncfelvarrások után kerülhet vissza az online áruház virtuális polcaira.

Hirdetés