Tovább nőtt a Jelly Bean részesedése

Hirdetés

A Google minden hónapban frissíti a Dashboards oldalt, mely az aktuálisan használatban lévő androidos készülékekről közöl statisztikákat. Többek között az egyes Android verziók elterjedtségéről is itt lehet tájékozódni, ami különösen fontos egy, az Androidhoz hasonlóan nagymértékben töredezett platform esetében. Az új adatok bíztatóak: a Gingerbread immár csak 20, az Ice Cream Sandwich 16,1 százalékot foglal (ez az előző hónaphoz képest 4,1, illetve 2,5 szazalékos esést jelent), míg a Jelly Bean összesítve 60,7 százalékon áll, ami 6,2 százalékos növekedést mutat. A KitKat is növekedett, ám sajnos még mindig nagyon kicsi a részesedése (az előző havi 1,1 százalékról 1,8 százalékra ugrott), melynek magyarázata lehet, hogy a Nexus készülékeken és néhány további modellen kívül nem nagyon találni Android 4.4-es modellt a kínálatban.

A Dashboards-on egyébként a verziószámok eloszlása mellett az OpenGL-verzióról és a képernyőtulajdonságokról (méret és pixelsűrűség) is lehet olvasni. A mintavételezés a közzétételt megelőző hét napon keresztül történik, a legalább 2.2-es Androidot futtató készülékek vannak játékban. További információért a hivatalos oldalt ajánljuk.

Azóta történt

Előzmények

  • Android 4.4 frissítési körkép

    A KitKat érkezésével kívül és belül is számos újdonság érkezett az Android platformra. Összeszedtük, hogy mely készülékek kapják meg biztosan a frissítést.

  • Android 4.4 bemutató

    Megérkezett a Google legújabb édessége, mely a KitKat névre hallgat. Egy Nexus 5 fedélzetén próbáltuk ki, mit tud az Android operációs rendszer legújabb, 4.4-es változata.

Hirdetés