Teljesítményben nincs a csúcson az új Kirin 9010

A Huawei Pura 70-es telefonokba került új SoC inkább egy középkategóriás Snapdragon szintén mozog.

Az előző héten mutatta be Kínában a Huawei a P70-es telefonokat, már Pura 70 néven és saját fejlesztésű Kirin rendszerchippel, amiből egyszerűen ki lehet következtetni: nem lesz európai premier. A Huaweire vonatkozó embargó után limitáltan, de még Kínán kívül is elérhetőek voltak a P és Mate sorozat tagjai, ám miután a Mate 60-nal visszaállt a gyártó a Kirin szettekre, nem érkezett új Huawei csúcsmobil Kínán kívülre. Látva a Kirin 9010 teljesítményét benchmark teszteken, valószínűleg nem is fogják erőltetni a nemzetközi értékesítést.

Az új széria csúcsa, a Pura 70 Ultra mérettetett meg 3DMark Wild Life Extreme és Geekbench 6 teszteken, az eredmények pedig nem csak a korábbi P-szériás telefonok, de jelenlegi középkategóriás ajánlatok (pl. Poco F5) alatt mozognak, miközben a Pura 70 Ultra félmillió forintnak megfelelő jüanért kerül forgalomba Kínában.

A Kirin 9010 teljesítménye a Geekbench 6 teszten
A Kirin 9010 teljesítménye a Geekbench 6 teszten (forrás: Weibo) [+]

Geekbench 6 CPU teszten egyszálas teljesítményben 1446 pontot, többmagos teljesítményben 4524 pontot ért el a Pura 70 Ultra, ez a Snapdragon 888 és 8+ Gen 1 szintje közé esik, legközelebb a Snapdragon 7+ Gen 2 átlagos teljesítményéhez áll.

3DMark Wildlife Extreme eredmények
3DMark Wildlife Extreme eredmények (forrás: Weibo) [+]

Ha a GPU-nak is dolgoznia kell, tovább romlik a helyzet, a 3DMark Wild Life Extreme eredménye 1531 pont volt a Kirin 9010-nek, az AnTuTu GPU tesztjén pedig 195 380 pontot sikerült elérnie. Ez pedig még a Snapdragon 7+ Gen 2 átlagát sem üti meg, alatta van.

AnTuTu pontok
AnTuTu pontok (forrás: Weibo) [+]

Viszont láttunk már olyat az elmúlt években a mobilpiacon, hogy teljesítmény szintjén nem kompetitív egy eszköz a csúcskategóriában, de mondjuk fotózásban remekelnek. (Google Pixel telefonok a Tensor lapkákkal.) Benne van a pakliban, hogy az új Huawei csúcskészülékek is fotós képességeikkel, illetve a Kínában elérhető olyan különleges szolgáltatásaikkal, mint a műholdas kommunikáció próbálnak meg inkább piacot szerezni maguknak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés