Hirdetés

T-Mobile Multimédia Nap

Meghívtak, hogy menjünk el. Így is történt, péntek délután a Récsei Centerben mászkáltunk a földszinten, itt voltak kitéve asztalok és termékek a T-Mobile Multimédia Nap alkalmából. Anno nagyon régen már voltunk hasonló rendezvényen, de annyira nem maradt bennünk meg sok emlék, meg akkor még kevésbé voltunk ismertek.

Most máshogy alakult.

Hirdetés

Bocha kollega kissé késve érkezett ugyan, de nem maradtunk le semmiről. Hétfőn néhány hír formájában mindenképp megemlékezünk a fontosabb dolgokról, most ízelítőt adnék a felhozatalból.

Vertu modellek voltak az első asztalon, valami sárga Ferrari Edition volt a csúcspont laza két millás árral, Bocha már nyúlt érte, hogy megfotózza, de egy hangos "dontáccs" eltántorította, nehogy összezsírozza kicsiny kezével. Sebaj, pár képet így is lőttünk. Innen jobbra egy rakás i-mate PDA figyelt, ezeket már lehetett piszkálni, hat modell volt kint, ebből hármat már teszteltünk, a másik háromra ígéretet kaptunk, úgy néz ki, hogy lesz magyarországi hivatalos disztribúció.

Aztán jöttek számunkra kevésbé izgalmas dolgok, pici scanner, printer, illetve Stella, aki Swarowski kristályokkal öltözteti fel a telefonokat. Vele jót dumáltam, majd megpróbálom ezt egy hírbe önteni a jövő héten.

Utána viszont jött a csemege, rég röhögtem ennyit, egy olyan céghez vetődtünk el, akik kínai telefonok importjával foglalkoznak, s a magyar szoftvert is ők írják hozzá. Rengeteg "jobbnál-jobb" kütyü volt kint, csak ízelítésképp néhány zsenialitás:
Kint volt az általunk is tesztelt "dua-cpu" Anycool T828, ezt már ismertük. Minden kütyü két SIM-et kezelt, s mindegyik érintőkijelzős volt. Elhoztuk tesztelésre a legolcsóbb ilyet, erre állítólag van kereslet itthon is, már majdnem 100 darabot eladtak belőle, ez talán érdekelheti a népet. Volt pici "PDA", ami persze nem PDA, de ráírták, volt akkora telefon is, amivel ölni lehetett volna, de még két tesztkészülékre szert tettünk. Az egyik egy aranyszínű csöppség fém(!) készülékházzal, Bocha odáig volt érte, le is nyúlta. Én pedig elhoztam a kínálat kétségkívül legdurvább, legviccesebb darabját, amelynél ocsmányabb telefont még életemben nem láttam, de nem ez a legnagyobb poén: két akksi van benne! Egymás mellett ülnek a hátlap alatt, semmi értelme, tényleg semmi, de rá lehet írni a dobozra: dual energy. Bocha lefotózta még a felirat szerint 5800 mAh teljesítményű telepet is az egyik készülékben, ezen is besírtam, aztán elégedetten távoztunk, lesz min röhögni a jövő héten, ez garantált.

Ezután megnéztünk egy turistákra specializált navit, majd pedig egy útvonalköveti rendszert, amely igen pengének, igen kiforrottnak tűnt, s nem is drága. Magyar fejlesztés, lesz róla mit írni, eddig ismert megoldások ügyes összekapcsolásával sikerült egy frankó kis rendszert összehozni.

Szóval volt értelme kimenni. Mindenhol örömmel fogadtak minket, kicsit azt éreztük, hogy igen, ismertek lettünk szép lassan, tudták, hogy kik vagyunk, tudták, hogy mit csinálunk, én a magam részéről nagyon kellemes eszmecseréket folytattam az asztalok mögött ülő emberekkel, érdekes volt hallani mások véleményét a piacról, a trendekről és a jövőről.

Azt hiszem, hogy százszor többet ért, mint egy Mobilshow, muhaha.

Képek jövő héten a hírekben, illetve a tesztekben is, legalábbis a kínai vonalat illetően.

Bog

Hirdetés