Szétválik a Xiaomi és a Redmi, közben pedig telefont hajtogatnak

Az idei évtől kezdve a Redmi önálló brandként fog működni, a Xiaomi pedig a prémium kategóriára koncentrál. A hajlítható holmiról egyelőre nem tudjuk, milyen néven várható.

A Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun egy Weibo videóban fejtette ki, hogy miért választják le a Redmi szériát a Xiaomi márkanévről. Amiről eddig csak azt tudtuk, hogy így lesz. Az indoklás nem különösebben izgalmas, mindössze a határozottabb termékdifferenciálás a cél, így a Xiaomi Mi modellek a prémium szegmensben maradnak, a költséghatékony megoldásokat csak Redmi néven forgalmazzák, míg a Pocophone a kedvező árú felső kategóriát képviseli a jövőben. A koncepció valószínűleg a Huawei - Honor elgondolásához hasonló.


[+]

Az első, Xiaomitól független Redmi modellt január 10-én mutatják be Pekingben, nem kizárt, hogy a 48 megapixeles kamerával szerelt készülék lesz az, noha elég ellentétes információk keringenek a témában. Például az első információkkal ellentétben a legfrissebb értesülés szerint az új kamerarendszer mégis a Xiaomi Mi 9-hez tartozik, bár a forrás hitelessége megkérdőjelezhető. Ahogy Evan Blass videójának valódisága is.

A Twitteren megosztott képanyagról Evan sem tudja megmondani, hogy valóban egy háromfelé hajtogatható, flexibilis kijelzővel szerelt Xiaomi modell-e, esetleg prototípus, vagy komplett fantazmagória, mindenesetre szemmel láthatóan MIUI 10 fut az eszközön, a hajlítható kijelzőtechnológia pedig már nem ismeretlen. A videón látható valami egészen picikének tűnik összehajtva, az viszont nem látszik, hogy milyen vastag, illetve mekkora kávák szegélyezik a rugalmas panelt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés