Beköszönt az Android 14 a Sony Xperia 1 V-re

Továbbfejlesztett portré mód, Video Creator alkalmazás és egyéb kisebb frissítések érkeztek a Sony idei csúcsmobiljára.

Az EU-ban és a UK-ben értékesített Xperia 1 V-ös készülékekre (ezek modellszáma XQ-DQ54) a Sony elkezdte kiküldeni az Android 14-es OTA frissítést november 6-án, az elkövetkező napokban a telefonoknak értesíteniük kell a felhasználót róla, hogy elérhető az új főverzió. A gyártónál az év elején megjelent csúcskészülék az első, mely megkapja a friss rendszert, ugyanakkor a japán cég nem közölt frissítési ütemtervet a többi modellre vonatkozóan. Az 1,3 GB-os frissítés nem hoz látványos változásokat, a Sony által megszokott felhasználói felület marad a letisztult, egyszerű formájánál.

Az európai modellek kapják meg elsőként az Android 14-et a Sony Xperia 1 V-ök közül
Az európai modellek kapják meg elsőként az Android 14-et a Sony Xperia 1 V-ök közül (forrás: Android Authority) [+]

Ami újdonság az Android 14-es frissítésben, az a Video Creator alkalmazás, bár ez sem teljesen friss, hisz korábban a Play Áruházon keresztül már letölthető volt az Xperia 1 V-re, az Xperia 5 V-re pedig előre fel is telepítették. A Video Creator alkalmazás segítségével a telefonon tárolt anyagokból készíthet a felhasználó rövid összefoglaló videókat zenével, effektekkel, feliratokkal, viszont a Google Fotók hasonló megoldásával szemben itt manuális szerkesztési lehetőségei is vannak, amivel felülírhatja az algoritmus által jónak ítéltet.

Emellett új, hogy az Xperia 5 V által használt portrékészítési algoritmust megkapja az Xperia 1 V is. Ezzel a professzionális fényképezőgépek fotóihoz jobban hasonlító eredményt kap majd a felhasználó, pontosabb és lágyabb háttérelmosással, a képek alanyának jobb kiemelésével. A továbbfejlesztett Bokeh mód 24 mm-es és 48 mm-es gyújtótávon is elérhető lesz az Xperia 1 V-ön, mindkét esetben a főkamera 48 megapixeles szenzorát használva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés