Csúcshardver olcsón: befutott a Meizu 16s

A 48 megapixeles kamerához optikai stabilizálás, a noccsmentes kijelzőhöz pedig képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó társul.

Bár ott volt a szenzorsziget az X8 kijelzőjén, a Meizu azon ritka gyártók egyike, amelyek nem adaptálták széles körben a noccsos vagy kameralukas dizájnvonalat, sokak örömére. Szerencsére nem csak múlt, hanem jelenidőben is lehet erről beszélni, hiszen a Meizu 16th után a 16s is maradt a megszakítatlan, igaz, a négy saroknál ívesre vett kialakításnál, és így is alig maradt a 6,2"-es, 1080 x 2232 pixeles Super AMOLED panel körül káva, az alsó is mindössze 4,2 milliméteres.


[+]

A gyártó 91,53%-os képernyőarányt mért, a megjelenítő pedig VDE kékfényszűrő technológiával biztosítja a kényelmes használatot sötétben, lefekvés előtt. A keskeny felső káva ellenére odafért a hagyományos beszélgetési hangszóró és a 20 megapixeles szelfikamera 2D arcazonosítással, míg lejjebb a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó ikonját lehet megpillantani.


[+]

Hátul 48 megapixeles a főegység quad-Bayer színszűrővel, négy pixel egyesítésével jófajta, 12 megapixeles esti fotók ígéretével és optikai képstabilizálással (f/1,7). Meglepő módon hallgat a sajtóközlemény a segédszenzorról, ami az AndroidAuthority szerint 20 megapixeles f/2,6-os rekeszértékkel és 3x-os veszteségmentes zoommal (alighanem 12 megapixelen). Az előbbi Sony IMX586, az utóbbi IMX350 szenzort használ.


[+]

A Meizu 16s lelke a nyolcmagos Snapdragon 855, amihez 6 vagy 8 GB RAM, illetve 128 vagy 256 GB-os tároló tartozhat. A 3200 jüanos nyitóár (136 ezer forint) ehhez mérten kifejezetten kedvező, persze Kínát esetlegesen elhagyva a ráhalmozódó terhekkel ez jócskán megugorhat.


[+]

A 165 grammos készülékház 3600 mAh-s telepet rejt, jack kimenetet viszont nem. Cserébe a két hangszóró sztereó hangzást nyújt, plusz a Meizu bemutatta első aktív zajszűréses Bluetooth kiegészítőjét, az EP63N fülest, Apt-X támogatással, illetve a szintén vezetékmentes Pop2 fejhallgatót. A phablet Android 9 Pie-jal és friss Flyme felülettel kerül piacra, első körben Ázsiában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés