SE sajtótájékoztató: akkumulátor töltő, HSDPA-GPS kombó

Ha két hónapja azt mondtam volna egy Sony Ericssonos emberkének, hogy pótakkumulátor, valószínűleg egy kedves mosolyt kaptam volna. Az ezzel kapcsolatos dolgok ugyanis hiányoznak a gyártó termékei közül, ám a helyzet megváltozik, mivel a negyedik negyedévtől kapható lesz egy elegáns külsejű akksitöltő és egy külső akkumulátor is. Előbbi a manapság forgalomban lévő Sony Ericsson akkumulátorok 95 százalékával boldogul majd, utóbbit pedig bármelyik pop-porttal rendelkező gépbe bele lehet dugni, így végre az úton lévő felhasználóknak sem kell majd állandóan konnektort keresgélniük.

Talán ezeknél is érdekesebb az MD400 névre keresztelt USB-s HSDPA modem, mely 7,2 Mbps-os letöltési és 2 Mbps-os feltötlési sebességet tesz lehetővé. Különlegességét egyrészt az adja, hogy található benne Memory Stick M2 és microSD foglalat is, így adathordozóként is használható. Ennél is jobb azonban, hogy lesz belőle GPS-vevővel felvértezett változat is (MD400g), tehát navigálhatunk is vele. Elég pofásan néz ki, a képen látható felhajtható rész az antennája, a vételi erősséggel az előzetes információk szerint nem lesz gond. A várható árról nincsenek pontos információink, a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint 40.000 forint körül lesz kapható, ami egy ilyen kiegészítőért korrektnek mondható.

Ezek mellett a gyártó bemutatott három új headsetet is. Annyit lehet tudni róluk, amennyi az alant látható képeken látszik, ezért nem is ragoznám túl.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés