Samsung SPH-V7800: 5 megapixeles telefon

Az SPH-V7800 a koreai gyár eddig bemutatott legfejlettebb mobilja, mely egyesíti az elmúlt hónapokban megjelent eszközök legfőbb tulajdonságait. Gondolunk itt a névjegykártya leolvasóra, a baktérium ölő borításra, a Microsoft Office fájlok olvasására és még sorolhatnánk a technikai újdonságokat.


5 megapixel, háromszoros optikai zoom

A mobil bizonyvilág első telefon lesz. Igen, ehhez is elérkeztünk, hogy teljes egészében egy kompakt tudású fényképezőgépet építettek bele. Megtalálható benne egy 5 megapixeles érzékelő, 3x optikai és 4x digitális zoom. Természetesen joggal gondolhatja az olvasó, hogy ezek közül majdnem mindent láttunk már az előző modellekben. Azonban a fényképezőgépben rejlő lehetőségeknek itt még nincs vége. Az ISO érzékenység 50-től egészen 800-ig állítható, míg a manuális fókusszal állíthatjuk be a fényképezni kívánt tárnyak élességét. Továbbá 13 darab fényképezési mód közül választhatunk, míg akár szélesvásznú képeket is készíthetünk 16:9 arányban. A fotókat legegyszerűbben az USB porton keresztül másolhatjuk át számítógépünkre, de akár az IrDa kapcsolatot is használhatjuk. Ha közvetlenül nyomtatni szeretnénk felvételeinket, akkor a PictBridge által nyújtott lehetőséget célszerű kihasználnunk.



De tekintsünk el egy picit a fejlett kamerától, mivel maga a telefon is bőven megállja a helyét. A TFD technológián épülő kijelzője már nem 262 144 színárnyalatot jelenít meg, hanem nem kevesebb mint 16 millióval képes elbánni. Sajnos a felbontásán még nem sikerült javítani, így maradt „csak” QVGA minőségű. A zene szerelmeseiről a sztereó hangszóró és a Digital Power Amp nevű újítás gondoskodik, mely képes erősíteni a kimeneti jelet.

A 150 grammos készülék 116 x 49 x 24 milliméter nagyságú, és sajnos csak a CDMA2000 1x EV-DO (1900 mHz) hálózaton működik. A beépített memóriáról, a megjelenési dátumról és a leendő árról nem érkeztek pontos információk, azonban egy biztos: legelőször Koreában fog megjelenni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés