Samsung Innov8 blog: második rész

Folytatjuk a Samsung i8510 Innov8 készülék prototípusát bemutató blogsorozatunkat. A készülékkel kapcsolatban elég kevés kérdés érkezett, jóval kevesebb, mint annak idején az Omniával kapcsolatban, ezért még egyszer felhívnám a tisztelt olvasók figyelmét, hogy a fórumban nyugodtan fel lehet tenni bármi nemű kérdést, a következő bejegyzésben mindegyiket örömmel megválaszolom!
Mindenek előtt ejtenék pár szót az eszköz külsejéről, minőségéről. Mint azt bizonyára mindenki tudja, a masina nem épp kicsi, 140 grammot nyom, mérete 106,5 x 53,9 x 17,2 mm. A kijelző átlója 2,8 hüvelyk, felbontása QVGA (240 x 320 pixel), a képminőségre egy rossz szavam sem lehet, napfényben kitűnően olvasható, nem pixeles, nem érzem gyengébbnek a Nokia N95 2,6 hüvelykes paneljénél. Az anyaghasználat és az összeszerelés minősége kiváló, abszolút nem kelt olyan "szétesős" érzést, mint a már említett finn modell. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy tökéletes, de mint tudjuk, olyan nincs.


[+]

Felmerült a kérdés, hogy mire jók az előlapon található, felirat nélküli, ezüst színű gombok. A baloldali a menübe, a jobboldali a galériába repít minket, ezek nem szabadon konfigurálhatók, ellenben a fölöttük lévő két szoftveres gombbal, melyek funkcióját mi adhatjuk meg - igaz, csak a készenléti képernyőn, a programokban már más feladatot látnak el, rendszerint a menü előhívását. Van továbbá két szabadon konfigurálható billentyű a numerikus résznél is, ők az M1 és M2, ami gondolom a multimédia szóra utal. Ezek alapból a zenelejátszót és a RealPlayert hozzák elő, de bármit hozzájuk lehet rendelni.

Az operációs rendszer ugye a legújabb Symbian S60, tehát 9.3, Feature Pack 2-vel. Nagyon látványos, kellemes áttűnések és animációk örvendeztetik meg a felhasználók szívét, ugyanakkor a képernyőforgatás kevésbé impozáns, mint például az i900-on. A sebességgel alapvetően nincs gond, ugyanakkor néha tapasztalhatók belassulások, melyek egyértelműen a bétás szoftver számlájára írhatók.

Programokból rengeteg van, ahogy az a képernyőfotókon is látszik: névjegykártya digitalizáló, QuickOffice programcsalád, ZIP, PDF olvasó, ezeket érdemes kiemelni, de azt is megjegyezném, hogy mindegyik szép, az összképbe tökéletesen beleillő ikont kapott. Játékok terén is jól állunk, gyárilag fel van telepítve a FIFA 08 és az Asphalt 3, melyek ugye N-Gage-es játékok, nem kicsit jó mindkettő. Multimédiás téren sincs hiány, a masina gyárilag viszi a DivX kódolású filmeket, a képnézegető is villámgyors, a zenelejátszó pedig már ismerős lehet a régebbi Symbianos okostelefonokból, mindent tud, ami csak kellhet. A sztereó hangszórók minőségét külön kiemelném, mélyek ugye nincsenek nagyon, de ezt leszámítva tisztán, hangosan szólnak, ami örömteli.

Ennyit mostanra, várom a felmerülő kérdéseket a fórumban!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés