Pannon mobil internettel a hajléktalanokért

A Pannon a sikeres mobil internet szolgáltatás elindítása kapcsán 25 civil szervezetnek adományozott hordozható számítógépet és egy éves, szinte korlátlan, havi 10 GB-ig ingyenes internet-előfizetést. A támogatás keretein belül a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete Utcai Gondozó Szolgálatának munkatársai is internet-hozzáférést tudnak biztosítani hajléktalan ellátottaiknak. Az utcán élő, intézményi ellátással szemben bizalmatlan vagy az ügyfélfogadásokon ritkán megjelenő emberek számára a háziorvosi szolgáltatások igénybevételéhez szükséges vizitdíj-mentességi kérelemhez használt igazolások kiállítása csak egy példa azok közül, ahol az internetes kapcsolat fontos lehet.

Hirdetés

"A Pannon a mobil internet segítségével az egész országban, akár a vezetékes infrastruktúrával nem rendelkezők számára is elérhetővé teszi a világhálót" – mondta Dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója.

A Pannon mobil szélessávú szolgáltatásnak köszönhetően a menetrendektől, a hivatalok nyitva tartási idején át az álláskeresésig, a különböző képzések felderítésén át, az adóbevallás elkészítéséig és a társadalombiztosítási státusz vizsgálatáig, illetve az okmányügyintézéshez szükséges időpontkérésig szinte bármi elintézhető.

„Laptopon, az utcán oldunk meg olyan problémákat, melyeket az eddigiekben csak az irodából, jóval lassabban, jelentős pluszköltséggel tudtunk biztosítani az ellátottak számára. A mobil internet kiegészítéseként egy hordozható nyomtató beszerzését is tervezzük, hogy az utcai ügyintézést teljes körűvé tehessük” – mondta Kardos T. Ádám, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete Utcai Gondozó Szolgálatának utcai szociális koordinátora.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés