Olcsóbb Vision Prón dolgozik az Apple

Az almások kevert valóság szemüvege döbbenetesen drágán nyit, aztán érkezhet a megengedhetőbb modell.

Nincs abban semmi meglepő, hogy egy új technológia vagy termékkategória ultraprémium áron nyit, hogy a vastagabb pénztárcájú márkarajongókra vagy szimplán csak a futurisztikus megoldások kedvelőire építve hamar megtérüljön a sokéves fejlesztési költség. Az Apple Vision Pro ilyen termék a kiterjesztett/kevert valóság vonalon, mintegy 28 megapixelnyi kijelzővel, ha mindent összeadunk, plusz egy EyeSight névre keresztelt külső OLED panellel, amelyen szemünk úgy jelenik meg a külvilág számára digitálisan, mintha át lehetne látni a fejdíszen. Amúgy nem lehet. Arcunkat belül több kamera figyeli, és az ügyes algoritmusból megalkotott képből FaceTime videóhívás is kerekedhet, az Apple M2 chip belül, külső energiaforrással pedig a tekintélyes számolási feladatokat oldja majd meg, 2024-re tervezett indítással.


Forrás: Apple [+]

Mindennek potom 3500 dollár, vagyis 1,3 millió forint lesz az ára, de az eurózóna szokásos extra terhei miatt ez vígan másfél millió forint fölé szökhet, és valljuk be: ez azért már nagyon kövér összeg, bármennyire is menő lesz (ha egyáltalán) a Vision Pro. Cupertino ezért egy olcsóbb változattal is készül, írja az ismert Apple blogger, Mark Gurman, és kapásból ugorhat a külső EyeSight kijelző, illetve a MacBook szintű M-chip, valamelyik A-szériás lapkát választva. Nem mintha azok gyengék lennének. A cél 1500 és 2500 dollár környékén landolni végfelhasználói oldalon, ami 550 és 900 ezer forintot jelent, és az iPhone Prók népszerűségét figyelembe véve erre az összegre azért már jóval többen rábólintanának.


Forrás: Apple [+]

Az Apple emellett már a Vision Pro második verzióján is dolgozik, amely kisebb és könnyebb lesz, továbbá a könnyen cserélhető lencsék is szóba kerültek a szemüvegeseknek. Ám azért addig még be kell futnia az eredeti Vision Prónak, és sok múlik majd a fogadtatásán. Az Apple M3-as MacBook Pro és Air, valamint az új iPad is szóba került, ám Gurman megerősíti azokat a pletykákat, miszerint az Apple pihenővel zárja 2023-at, és ezeket a termékeket 2024-re tartogatja. Ma helyettük az Apple Pencil 3 mutatkozhat be cserélhető tollhegyekkel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés