Olcsó lesz a FonePad 8

Az ASUS számos 64 bites Intel Atom rendszerchippel felszerelt táblagéppel előrukkolt az elmúlt hónapokban, ilyen volt például a Mobilaréna ajánlott plecsnijét is elhódító MeMo Pad 7 (ME176C) és a tetszett minősítést elért MeMo Pad 7 (ME572CL). Az ASUS azonban nem csak a hagyományos, hanem a telefonálásra is alkalmas táblagépes sorozatát is frissítette a FonePad 8 (FE380CG) készülék bejelentésével, amelynek most napvilágra került ázsiai árszabása.

Az új FonePad nem meglepő módon 8 hüvelykes, 800 x 1280 pixeles IPS megjelenítőt kapott, amelynek meghajtásáért az ASUS honlapja szerint a 22 nanométeres csíkszélességgel gyártott Intel Atom Z3530-as rendszerchip felel. Az Intel holnapja szerint a rendszerchip négymagos (az ASUS két CPU magot említ) és legfeljebb 1,33 gigahertzen képes működni, a grafikus feladatokért a Notebookcheck adatbázisa szerint pedig pedig az igen erős PowerVR G6430 felel. A FonePad 8 (FE380CG) Malajziában mindössze 200 dollárba kerülhet, de Szingapúrban sem kell sokkal többet a papíron ütős 3G-s adatátvitelre képes készülékét kifizetni, ott 230 dollárt kérhetnek el érte. Hazai megjelenésről egyelőre nem rendelkezünk információval, Ázsiában viszont már ebben a hónapban megkezdődhet a FonePad 8 értékesítése.

Azóta történt

  • Készül a ráncfelvarrt Fonepad 7

    Az elődjével teljesen azonos megjelenésű ASUS táblagép belsejében már az Intel 64 bites négymagos Atom processzora teljesít szolgálatot.

Előzmények

Hirdetés