Megérkezett a Honor 8A

A középkategória alsó részébe célozza Honor legújabb mobilját, a 8A-t. A kedvezőnek mondható, 55 000 forint körüli ár ellenére nem kell lemondani a különleges textúrájú, üvegborítású hátlapról és a szűkre szabott kávákról, ez utóbbiról egy egészen picike szenzorsziget gondoskodik. A készülékház minimálisan nőtt az elődjéhez képest, 156 x 73,5 x 8 milliméteres dimenziókról beszélünk, a kijelző ugyanakkor jóval nagyobb képátlóval bír. 6,1 hüvelykes, 720 x 1560 pixel felbontású IPS panelje ugyan nem egy ppi-bajnok, de a csökkentett kékfényű, szemkímélő módját a TÜV Rheinland is elismerte egy tanúsítvánnyal.


[+]

Ebben az árkategóriában már rengeteg dupla hátlapi kamerás mobilt lehet találni, de őszintén szólva ezek között aligha lehet olyat találni, ahol tényleges, látható értelme is lenne az aprócska, akár egy jó algoritmussal kiváltható mélységszenzornak. Fontosabb, hogy az az egy kamera, ami ténylegesen a képet készíti, valójában milyen minőségű, remélhetőleg nem kell majd csalódnunk a Honor 8A hátlapján lévő 13 megapixeles, f/1,8-as apertúrájú optikával szerelt rendszerben. Előre egy 8 megapixeles kamerát tettek, állításuk szerint ez az oldal fejlett portré- és AI-szépítő-algoritmussal rendelkezik. Videós téren a Full HD felbontással és 30 fps sebességgel kell beérni.


[+]

A MediaTek Helio P35 néven ismert MT6735 még Cortex-A53 platformra épül, tehát túl frissnek nem mondhatjuk, viszont nyolcmagos, 2,3 GHz-es maximum CPU-frekvenciával, a grafikai egysége pedig egy 680 MHz-s PowerVR GE8320. 3 GB RAM-ot és 32 GB-os belső tárolót kap, Bluetooth-egysége 4.2-es, helymeghatározásra GPS, GLONASS, Beidou és Galileo műholdakat is használ, Wi-Fi-je legfeljebb n-es szabványon tud kommunikálni. Beépített FM-rádiója külön vezeték nélkül használható, beépített hangszórója a SmartPA erősítővel együtt 90dB fölötti hangot is képes sugározni.


[+]

Egy darab kártyatálcája van, arra viszont két nanoSIM mellett is ráfér egy microSD, ami mindenképpen előnyös. A hátlapi ujjelnyomat-olvasóján kívül a 2D arcfelismerés is bevethető, szoftveres téren pedig a legfrissebb Android Pie rendszer fut rajta EMUI 9.0-val. Fekete, kék és arany színekben március 8-ától elérhető a nagyobb forgalmazóknál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

  • Honor 10 Lite - cseppnyi kompromisszum

    Ígéretes hardver, friss szoftver, AI kamera és kedvező ár szól az új középkategóriás mellett, de a Lite szó most is hordoz magában kompromisszumokat.

  • Honor 10 - a legolcsóbb AI

    A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.

  • Honor 9 - fény-másolat

    A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Hirdetés