Egyre többet tudni a Mate 20 családról

A minap felbukkant az interneten egy fotó, amelyen állítólag a szinte teljesen kávamentes Mate 20 Pro látható (lejjebb), ám a képbe belenagyítva már koránt sem lehet biztosra venni, hogy valóban egy létező készülék látható a felvételen.

Az állítólagos Mate 20 Pro
Az állítólagos Mate 20 Pro (forrás: BGR) [+]

Ennél sokkal megbízhatóbb a TENAA, mint forrás, a Kínai Hírközlési Hatóság ugyanis kötelező jelleggel fotózza le a színe előtt megforduló készülékeket, és most az SNE-AL00 kódjelű Huawei látogatott el engedélyekért, amelyet az XDA-Developers a Mate 20 Lite-ként azonosított. Az alább látható phablet meglehetősen hasonlít is a tavalyi előd formavilágára, csak úgy tűnik, a fém hátlapot üvegre cseréli. A specifikációról túl sok minden nem derül ki, az XDA-Developers szerint ugyanakkor nem alaptalan a vadi új Kirin 710 SoC felbukkanására számítani.

Ez lehet a Mate 20 lite Ez lehet a Mate 20 lite
Ez lehet a Mate 20 lite (forrás: TENAA) [+]

Az XDA-Developers a forrásai alapján biztosra veszi, hogy a Mate 20-at és a Mate 20 Prót a heteken belül debütáló, 7 nm-es node-on gyártott Kirin 980 hajtja majd meg, azzal debütálhat egyébként a Huawei házon belül fejlesztett GPU-ja. Az új SoC 20%-os teljesítménynövekedést és 40%-kal takarékosabb működést hozhat, ehhez a Mate 20 esetében pedig 4200 mAh-s telep társulhat, rendkívül ígéretes üzemidővel. A Mate 20 6,3"-es AMOLED panelt kaphat, plusz vezetékmentes töltést, ezért is valószínű az üveg hátlap. Egy kiszerelés jó eséllyel 6 GB RAM-mal és 128 GB-os tárolóval lesz megvásárolható. A Mate 20 Pro még nagyobb, 6,9"-es OLED kijelzővel érkezhet. A phablet család jó eséllyel Android 9.0-val és EMUI 9.0-val érkezik, viszont kihagyhatja a berlini IFA-t, hogy valamikor később, önálló esemény keretében mutassa meg magát a nagyérdeműnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés