CES 2019: EKG szenzor került a Withings órájába

Nagyot szólt az Apple, amikor legújabb Watch óracsaládját EKG szenzorral jelentette be, bár az hamar kiderült, hogy hiába szánják a kütyüt tömegeknek, a funkció aktiválásához akár piaconként szükség lehet az elektrokardiográf képességek orvosi szintű bevizsgálására és hosszas engedélyeztetésére.


[+]

A Withings Move ECG is ezen az úton jár, és beletelhet pár hónapba régiónként, hogy az analóg óralappal felszerelt, egyébként igen aprócska kardísz, a szív elektromos jelenségeit vizsgálhassa. Az EKG méréshez és persze az aktivitáskövetéshez nyilván szükség lesz egy mobilra, és a rajta futó alkalmazásra, a dolog pedig pofonegyszerű: az óra hátlapja hozzáér a csuklóhoz, amire rögzítve lett, a tulaj pedig másik karja két ujjával szorosan ráfog a Move ECG fém széleire, és máris indulhat a vizsgálódás.


[+]

A gyorsulásmérővel felvérezett, igencsak légies ketyere várhatóan tavasszal jelenik meg, 130 dolláros javasolt végfelhasználói áron. Bemutatta a Withings az EKG-s óra kisöccsét is, az előbbi extrafunkció nélkül: a sima Move 70 dollárba fog kerülni.


[+]

Kijelző nélkül a Move 18, a Move ECG pedig 12 hónapot bír egy töltéssel, az analóg mutatók meghajtása mellett a mozgáskövetést is letudva (lépésszám, alváskövetés, magasságmérés). Az 50m / 5 ATM minősítés se rossz. A Withings a CES-en egyébként csatlakoztatott vérnyomásmérőt is bemutatott.

Azóta történt

Előzmények

  • A Withings újra Withings

    A Nokia megvette, majd visszaadta a francia Withingset, így most ismét ezen a néven jönnek az okoseszközök.

  • Újra kapható lesz a Withings Steel HR

    Csak most már Nokia Steel HR néven rendelhető elő a Nokia Steel eggyel komolyabb felszereltségű variánsa.

Hirdetés