CES 2018: Megannyi újdonsággal készült az Audio-Technica

A különálló D/A konverter nélküli Bluetooth hangkeltők első tagjait pont a tavalyi CES-en mutatta be az Audio Technica, idén több új taggal bővül a család. Az ATH-DSR5BT a cég első olyan vezeték nélküli, nyakpántos in-ear fülhallgatója, ami az úgynevezett Pure Digital Drive technológiát alkalmazza, ezzel próbálja elkerülni a különálló DAC-ból eredő minőségromlást, helyette a meghajtóba épített egység látja el a megkerülhetetlen feladatot.

ATH-DSR5BT, Pure Digital Drive technológiával
ATH-DSR5BT, Pure Digital Drive technológiával [+]

A konkrét fülhallgató támogatja az aptX HD kodeket is a jól ismert aptX, AAC és SBC szabványok mellett, akár 24-bites, 48 kHz-es audiót támogat veszteségmentesen, mindezt egy szintén különleges meghajtón keresztül adja át: dupla dinamikus rendszerről beszélünk 9,8 + 8,8 milliméteres meghajtókkal, de nem a hagyományos értelemben, hanem a két driver keresztváltó nélkül dolgozik össze. Ezzel az módszerrel az egységek tehetetlenségéből adódó hangromlást próbálják redukálni. Ez elsődlegesen az alsó tartományban javítja a minőségérzetet, főként a lecsengést finomítja. Elméleti frekvenciatartománya 5 - 40 000 Hz között mozog, akkumulátora állítólag 8 órányi folyamatos használatot tesz lehetővé 2,5 óra töltés után. 400 dolláros, azaz az USA területén is 100 000 forint fölötti ára egyértelművé teszi, hogy nem a legolcsóbb kütyükkel akar versenyre kelni.

Négy mikrofon segít a zajkioltásban
Négy mikrofon segít a zajkioltásban [+]

Aki inkább egy nagy, aktív zajszűrős fejhallgatóra ruházna be, szintén megtalálja a Pure Digital Drive megoldást, az ATH-ANC700BT négy mikrofonnal igyekszik eltüntetni a zajokat, külső részén pedig érintéssel vezérelhető, így nem kell elővenni a mobilt vagy gombot nyomkodni a hangerő állításához, számléptetéshez vagy a telefonhívásba való belépéshez. AAC, aptX és SBC kodekek támogatottak, vezeték nélkül 24-45 órányi, használatban üzemidőt kínál, de közel 5 órán át kell tölteni. 200 dolláros, azaz körülbelül 50 000 forintos ára nem tűnik túlzónak.

Színes és fiatalos az ATH-SORT50BT Színes és fiatalos az ATH-SORT50BT
Színes és fiatalos az ATH-SORT50BT [+]

Sportos vonalon az ATH-SPORT70BT és ATH-SPORT50BT került az újdonságok listájára, mindkettő vezeték nélküli csatlakozik a forrásához, előbbi a komolyabb megjelenésű és drágább, utóbbi pedig a fiatalosabb, színesebb darab. A stabil illeszkedést mindkét esetben in-ear kialakítás, illetve extra fülhorog éri el, az IPX5 vízállósági szabvány pedig a strapabíróságot és a moshatóságot garantálja. Hatórás üzemidő várható vele. A fekete és arany színekben elérhető 70-es modell 129 dolláros, azaz 33 000 forintos áron startol Amerikában, az 50-es pedig 69 dolláros, azaz 18 000 forint körüli áron indul.

Nem kimondottan okostelefonokhoz lett kitalálva az ATH-ADX5000
Nem kimondottan okostelefonokhoz lett kitalálva az ATH-ADX5000 [+]

Nem kimondottan mobiltartozék, de különlegessége miatt érdemes megemlíteni az új high-end fejhallgatót, az ATH-ADX5000-ret, ami elsőként hordozza magában a CMT (Core Mount Technology) szabadalmat, amiről túl sok technológiai adat nem érhető el, de a nyitott kialakításhoz kapcsolódó légáramlásokat optimalizálja, így a precíz basszusok mellett még szellősebb, tágasabb hangzást kaphatnak, akik az elődöket szeretik. Japánban, kézzel szerelik össze, 58 milliméteres, mágneskörös meghajtót kapott, 2000 dolláros árával pedig értelemszerűen nem a tömegeknek szól.

Utazásunkat az Eustock.eu támogatta. Köszönjük!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés