Bemutatkozott a Microsoft Lumia 535

A Nokia Lumia sorozatnak immáron hivatalosan is vége: mostantól a redmondiak Microsoft Lumia néven dobják piacra új Windows Phone 8.1-et és Windows 10-et futtató okostelefonjaikat. Az első ilyen logóval ellátott készüléket, a Lumia 535-öt ma jelentették be, és komoly ráncfelvarráson esett át a Nokia Lumia 530-hoz képest. A belépőszintű mobil qHD felbontású, 5 hüvelykes IPS megjelenítővel, 1 gigabájt rendszermemóriával, 8 gigabájt belső tárhellyel, valamint 5 megapixeles hátlapi és előlapi kamerával érkezik, hátul ledes villanóval megtámogatva.

A belső tároló egyébként akár 128 gigabájtos microSD kártyával is tovább bővíthető, további 15 gigabájt ingyenes tárhely pedig a Microsoft felhőszolgáltatásával érhető el. A rendszer lelke egy 1,2 gigahertzes, négymagos Snapdragon 200-as variáns az Adreno 302-es IGP társaságában, ami már a Huawei Ascend G630 esetében is versenyképes teljesítményt tudott nyújtani, a Windows Phone rendszerigénye ráadásul jóval alacsonyabb az Androidénál.

A Lumia 535 remek hardverrel rendelkezik alacsony árához képest

A Windows Phone 8.1-et futtató készülék 2G és 3G (42 Mbps) adatkapcsolatra képes, WiFi-ből 802.11b/g/n modul jár, Bluetooth-ból pedig 4.0-ás szabvány. Az okostelefon energiaellátásáért 1905 mAh-s akkumulátor felel. 140,2 x 72,4 x 8,8 milliméteres és 146 grammos Microsoft Lumia 535 specifikációval abszolút elégedettek lehetünk, főleg a baráti, 110 eurós kezdőárat figyelembe véve, egyedül a 4G modem hiánya róható fel apró bakinak, persze belépőszinten ebben nincsen semmi meglepő. Az egy és két SIM-kártyás változatban piacra kerülő Lumia 535 komoly sikerre számíthat kategóriájában, főleg ha szolgáltatói kínálatba is bekerül; elérhetőségéről egyelőre még nincs pontos információnk.

Azóta történt

Előzmények

  • Kémfotón a Lumia 1330?

    Holnap a Microsoft vélhetőleg bejelent egy vagy több saját logóval ellátott Lumia készüléket. Az egyik közülük a Lumia 1320-as phablet folytatása lehet.

  • Nokia Lumia 735 - maga felé hajlik a keze

    A Microsoft/Nokia is bekapcsolódott az önfotózó embercsoport kegyeiért folytatott harcba, és a jól összeválogatott funkciók mellett az árcédula is elfogadható.

  • Nokia Lumia 635 - negyedik fokozat

    Megérkezett hozzánk a Lumia 630 4G modemmel felvérezett ikertestvére. A Lumia 635 tesztjében elsősorban a szélessávú adatképességekre vagyunk kíváncsiak.

  • Nokia Lumia 525 - RAM-bó’ jobb, mint Rambo

    Frissült a legolcsóbb Lumia, az 525-ös azonban nem sokban tér el elődjétől, viszont továbbra is jó áron kelleti magát, ez is lesz olyan sikeres, mint az 520-as.

Hirdetés