15,2%-nál tart a Marshmallow részesedése

  • (f)
  • (p)
Írta: szentkuti11 | 2016-08-04 09:00 | Forrás: Android Developers

Lollipop (5.0-5.1) fut a legtöbb aktív androidos telefonon, a második helyen továbbra a KitKat (4.4) áll, és még a Jelly Bean (4.1-4.3) is megelőzi néhány tizeddel a 6-os verziót.

Ebben a hónapban is megérkeztek a havi Android-részesedések a Google-től, a legfrissebb értékeken látszik a Marshmallow növekedése, már 15,2%-ra tudta magát kinőni a legfrissebb verzió, ám ahogy az lenni szokott, ezúttal is a régebbi verziók dominálnak az aktív androidos eszközökön. A torta legnagyobb szelete a Lollipopé összesített 35,5%-kal, nem sokkal van lemaradva a KitKat, 29,2%-a azonban valószínűleg már csak kevesebb lesz. A Jelly Bean sem nagyon számíthat már növekedésre, viszont 16,6%-a még mindig több, mint a jelenlegi legfrissebb végleges verzió, ami már lassan egy éve velünk van.


[+]

A többi verzió részesedése marginálisnak mondható, az Ice Cream Sandwich, a Gingerbread és a Froyo együttesen sem tesznek ki 4%-ot, korábbi verziók pedig nem futtatják a Play-szolgáltatásokat, így ezek rajta sincsenek a diagramon. Nemsokára érkezik azonban a 7.0 Nougat végleges verziója, ami szép lassan ismét elkezdi majd átrajzolni a statisztikákat.