Alkalmazásbemutató: Szelektálj okosan Magyarország

Budapesten folyamatosan zajlik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kiépítése, néhány kerületben így már kék, sárga és a vegyes hulladékokat fogadó zöld fedelű kukákban gyűjtik a szemetet. Máshol azonban továbbra is csak a zöld tárolók érhetők el, így szelektíven az FKF Zrt. publikus hulladékgyűjtő szigeteinél és udvarainál lehet környezettudatos módon megszabadulni szemetünktől.

Térképpel lehet megtalálni a hulladékgyűjtő pontokat a Szektálj okosan Magyarország! appban
[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Szelektálj okosan Magyarország alkalmazás itt jön be a képbe: a Szintézis-NET által fejlesztett applikáció ugyanis a Google térképén jelöli a főváros illetve egy-két Budapesten kívüli helyszín szelektív hulladékgyűjtő pontjait, illetve tartózkodási hely alapján megmutatja, melyik van a pozíciónkhoz legközelebb, és milyen fajta hulladékot lehet ott elhelyezni. A térkép kétféle gyűjtőt jelöl: a hulladékszigetek a nap 24 órájában használhatók, és papír (kék), műanyag és fém (sárga), fémdoboz és műanyag (szürke), fehér üveg (fehér) és színes üveg (zöld) konténerekbe lehet az összegyűjtött hulladékot elhelyezni. Ezeket a pontokat a térkép zöld színnel jelöli. Emellett listázva vannak a hétköznap 10 és 18 óra, illetve szombaton 8 és 14 óra között nyitva tartó hulladékgyűjtő udvarok is, sötétkék jelöléssel.

Hulladéktípus szerint is lehet információt szerezni a Szelektálj okosan Magyarország! appban
[+]

A térképes megjelenítésen túl a Szelektálj okosan Magyarország app listázza a hulladékokat ábécé sorrendben és hulladéktípus szerint is, illetve van egy gyűjtemény, amely azt jelzi, hogy mely tárolóba milyen hulladékot semmiképpen se dobjunk, így például zsíros vagy ételmaradékos dobozokat a papírgyűjtőbe, vagy CD/DVD lemezeket a műanyagos konténerbe. Az app dizájnja kellemes, funkcionalitása pedig egyszerű és átlátható, igaz a térképnél a gyűjtőpontok műholdas és utcaképes megjelenítési lehetősége hasznos extra opció volna, illetve esetleg azokat a kerületeket is össze lehetne gyűjteni, ahol már elérhető a házhoz menő hulladékgyűjtés, illetve megemlíteni az átállás előtt álló városrészeket. A használat során alkalmazásváltáskor vagy a Google térképéből való visszatéréskor az alkalmazás egyébként egyszer-egyszer megadta magát, de javarészt problémamentes volt a hulladékgyűjtő-vadászat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés