Alkalmazásbemutató: Puddle

Ma egy Tegra Zone alkalmazást mutatunk be, melyben a fizikáé lesz a főszerep. Az alkalmazás kizárólag a Tegra 3-mal szerelt készülékeken elérhető (ilyen például a HTC One X, az LG Optimus 4X HD vagy az Asus Transformer Pad Infinity), beszerezni az NVIDIA saját alkalmazásboltjából lehet. A futtatásához az Android rendszer 3.1-es, vagy újabb verziójára lesz szükségünk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alkalmazás főszereplője a víz és egyéb folyadékok, melyből egy bizonyos mennyiséget kell eljuttatnunk a kétdimenziós pályán kezdőpontjából a célba. Az út során különféle, az adott folyadékra jellemző akadályokkal kell meküzdenünk, a vizes pályákon például lángcsóvákat és izzó fémdarabokat kell kikerülnünk. Ha nem ügyes az ember, az ezekkel történő érintkezés során jócskán megfogyatkozik a kezdeti mennyiség, amire érdemes odafigyelni, az adott pályákat ugyanis csak egy megadott adag folyadékot a célba juttatva fejezhetjük be. A játék elején jellemzően csak vízzel lesz dolgunk, ám a későbbi fejezetek során veszélyesebb anyagok is képbe kerülnek majd, így például nitroglicerinnel, lávával és olajjal is találkozhatunk a negyven pályán. Fontos kiemelni, hogy az eltérő folyadékok különböző módon reagálnak a külső behatásokra, az olaj például felgyullad, a láva irtó lassan folyik.

A játékot három eltérő módon lehet irányítani. Az érintőképernyős módban a kijelző megfelelő pontjait szorongatva forgathatjuk a képet, melynél sokkal kényelmesebb a szenzorokra épülő megoldás, mely a telefon döntésére reagál. Ezek mellett kontrollerrel is lehet vezérelni a programot.

A program tervezői nagyon odafigyeltek a fizikára, a folyadékok mozgásá, szétszakadásán és csoportosulásán érezni a sok munkát, ám valahogy mégsem úgy reagálnak a dolgok, ahogyan azt elvárná az ember. És bár a grafika igényes, hanyatt azért nem estünk a megvalósítástól, az viszont felettébb furcsa, hogy egy négymagos processzorral szerelt telefonon is meg-megakad a játék. A hanghatások viszont a pozitívumok közé tartoznak, mind a zene, mind az effektek nagyon el lettek találva.

Mindezek mellé a program igen drága, a teljes verzió a cikk írásának időpontjában 1109 magyar forintba kerül, ami többszöröse az átlagos androidos játékoknak. Így vásárlás előtt mindenképpen érdemes kipróbálni, milyen is a Puddle, melyre az öt pályát tartalmazó demó kiválóan alkalmas. Az ügyességi játékok kedvelőinek megérhet egy misét, ám mi inkább a hasonló stílusú Sprinkle alkalmazást javasoljuk.

Értékelés: Puddle (Android 3.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 8 / 10 pont 6 / 10 pont 1109 Ft (Android)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés