Olcsóbb a magyar fejlesztésű mobil diagnosztikai készülék, a WIWE is

A magyar Sanatmetal több díjat is besöpört mobil diagnosztikai készülékéről már sokszor írtunk. Sőt, tesztelhettük is alaposan. A WIWE ott volt néhány éve a Veletech kiállításon, évről-évre pedig ellátogatunk a Mobile World Congressen levő standjukhoz is, hogy meghallgassuk az eredményeket és az újdonságokat. Noha a Black Friday kapcsán természetesen a világon minden hirtelen akciós lett, a WIWE esetében ennek további apropója is akad.


[+]

November 19 és 25 között zajlik a Pitvarfibrilláció Hete, melyhez a Sanatmetal Kft. Diagnosztikai Divíziója, a WIWE mobil EKG is csatlakozik. Felmérések szerint a pitvarfibrilláció körülbelül 200.000 főt érint hazánkban, következtében percenként átlagosan 6 fő kap stroke-ot, ám sokan nem is tudnak róla, hogy pitvarfibrillációban szenvednek. Ez a szívritmuszavar, melynek elsődleges a tünetei az ütemtelen és szapora szívverés, légszomj, szédülés, mellkasi fájdalom, akár ötszörösére növelheti a stroke esélyét, ám ha idejekorán felismerik, gyógyszeresen kezelhető. Kiszűréséhez lényeges az EKG mérés, ám a pitvarfibrilláció természete az, hogy rendszertelenül jelentkezhet, így a kardiológiai vizsgálatok során lehet, hogy hosszú ideig nem sikerül dokumentálni. A WIWE mobil EKG ezzel szemben lehetőséget ad a felhasználónak arra, hogy rendszeresen készítsen EKG felvételeket otthona, irodája kényelmében, így megnő annak az esélye, hogy a pitvarfibrilláció fennállását EKG-n rögzítse, a ritmuszavart dokumentálja.


[+]

A WIWE mobile EKG most pénteken éjféltől 24 órán keresztül 69 900 forintos áron lesz megvásárolható, illetve ebből az alkalomból egy országos kardiológiai hálózatot is indítanak, hogy a WIWE által mért eredmények kiértékelésében is kaphassanak a vásárlók segítséget.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés