Nem csökkennek a WP7 eladások

A Facebook alkalmazás használati statisztikái szerint a felhasználói tábor bővülési üteme nem lassult a Windows Phone 8 operációs rendszer bejelentése után, noha a piaci elemzők szerint a rendszerfrissítés elmaradása miatt sok potenciális vásárló inkább a kivárás taktikája mellett dönthet. Az alábbi grafikon alapján azonban elmondható, hogy a Facebook alkalmazást használó Windows Phone tulajdonosok köre 13-16 naponta 100 000 fővel bővül, vagyis mára már 2,3 millióan használják aktívan a közösségi szolgáltatást. A Facebook adatai persze csak tájékoztató jellegűek, hiszen nem minden Windows Phone vásárló használja az oldal szolgáltatásait, de a korábbi arányok alapján a Microsoft eddig csupán 15 millió készüléknyi szeletet tudott kihasítani az okostelefonok piacából.

Azóta történt

  • VLC streaming kliens WP7 mobilokra

    Mostantól speciális konvertáló alkalmazások nélkül is élvezhető Windows Phone modelleken a VLC Media Player streaming szolgáltatása.

  • Új Office a WP8 fedélzetén

    A Microsoft új irodai szoftvercsomagja a beállításokat is észrevétlenül szinkronizálja számítógépek, internettáblák és telefonok között.

  • Acer WP8 mobilok csak jövőre

    A jövő év derekán debütálhat az Acer első Windows Phone 8 alapokon nyugvó mobiltelefonja.

  • Tör előre a Windows Phone

    Olaszországban már tíz százalék feletti részesedéssel bír a Microsoft telefonos operációs rendszere, de Európa más kulcsfontosságú piacain is folyamatos a bővülés.

Előzmények

Hirdetés