Nem a gamereknek szól a Xiaomi Play

Azt továbbra sem értjük, hogy mi köze a Xiaomi Playnek E.T.-hez, az viszont biztos, hogy a nemrég bemutatott készüléknek semmi köze a játékos mobilok kasztjához. A Xiaomi Play egy nagyon korrekt hardverrel szerelt, modern megjelenésű, de erősen költséghatékony modell, ami egyelőre csak Kínában lesz elérhető. B20-as LTE támogatásról legalábbis nem tudunk. A Xiaomi Playhez otthon, mármint Kínában, viszont jár 10 GB mobiladat havonta egy teljes évig. Mindezt 1099 jüanos áron, ami nincs 45 ezer forint.


[+]

Tagadhatatlan, hogy a vadiúj, 12 nanométeres MediaTek Helio P35-tel, 4 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhellyel szerelt készülék nagyon hasonlít a Huawei Nova 3-as sorozatára, a szintén színátmenetes Xiaomi Play csepp alakú szenzorszigettel töri meg az 5,84 hüvelykes, FHD+ felbontású, 19:9-es képarányú LCD panelt. A 12+5 megapixeles dupla hátlapi kamerarendszer elrendezése is ismerős, a szenzorszigeten pedig 8 megapixeles kamerával dolgozhatunk.


[+]

A Xiaomi Play egészen visszafogott méretű: 147,76 x 71,89 x 7,8 milliméteres és körülbelül 150 gramm, amibe egy microUSB porton, normál tempóban tölthető, 3000 mAh-s akkumulátor fért. Extrák nagyon nincsenek, ahogy jack csatlakozó és látszólag NFC sem, a WiFi cserébe minden szabványt ismer, a navigációba pedig a GLONASS és a BeiDou is besegít az asszisztált GPS-nek. A Xiaomi Play tehát nyilvánvalóan nem gamer mobil, az extra adatkeret, a kedvező árazás és a divatos külső főleg a fiatalabb korosztályt célozhatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés