2018. január 23., kedd

Gyorskeresés

S​zp​on​zo​r​unk​

Útvonal

Hírek » MWC blog rovat

MWC blog: Robogóval Barcelonában

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Hatékony, gyors, szabad, de mégsem merem mindenkinek javasolni. Magamnak sem.

Az MWC utáni napon úgy döntöttünk öten, hogy robogót bérelünk és milyen jó lesz, mert gyorsan és célirányosan tudunk mozogni majd a klasszikus, turistás helyszínek között, a Tibidabo felé és a Montjuic tetejére vezető utakon meg majd átérezzük a mediterrán tavasz szabadságának ízét, miközben arcunkba csap a virágillatú, langyos menetszél és gyönyörködhetünk a környék panorámájában.

Az MWC utáni napon mintegy 8 fokot zuhant a hőmérséklet.

Én vettem egy sapkát.

Ez volt az én gépem
Ez volt az én gépem [+]

Ettől még a tervet teljesítettük, elmentünk kivenni öt robogót, teljesen korrekt volt a hely és a srác is. Egyébként nem is drága, ha neten foglalja az ember, akkor még 20%-kal kedvezőbb. Volt egy olyan elképzelésünk, hogy 125 köbcentis járgányokat viszünk el, de kiderült, hogy ahhoz AM jogsi kell. Ha az olvasó 2013 után csináltatott jogsit, akkor az AM-es, ha előtte, akkor az A és az M külön rubrikában helyezkedik el, amit Spanyolországban nem tudnak értelmezni (jézusom, két külön sor!), ezért csak az 50 köbcentis robogóra érvényes. (Mielőtt teljes lenne a zavar: otthon az M és az AM is csak 50 köbcentiig oké, a 125-ösre külön vizsga kell, itt viszont nem.) Szóval elhoztunk 5 db Peugeot robogót, ami igazából nem is Peugeot, hanem valami kínai, de mondjuk pont semennyire nem értek ezekhez a fűnyírókhoz, olyannyira, hogy életemben másodszor ültem robogón, Bocha gépével egyszer tettem egy kört a szerkesztőség körül. Nem vagyok benne biztos, hogy a meglehetősen hektikus és kusza barcelonai forgalom volt a legjobb terep arra, hogy ezen a skillemen csiszoljak, de végül nem történt semmi baj, egyszer sikerült nekimennem az előttem haladónak kissé úgy 10 km/h-val, nem húztam eléggé a féket. Ez nem kocsi, nincs rásegítés, meg finomkodás, húzni kell, ahogy lehet.

Nagyon szelíd motorosok
Nagyon szelíd motorosok [+]

Öten robogózni Barcelonában úgy, hogy nincs mindenkinek egyforma rutinja: nem kivitelezhető. Egyrészt tilos rajban menni (és a buszsávban teljesen), a szabályos az, hogy egymás mögött megyünk (nem mintha itt bárkit érdekelnének a szabályok rajtunk kívül), ami miatt könnyedén benne van, hogy az első még átmegy egy telizöldön, a harmadik már narancssárgán, a maradék kettő pedig megáll. Úgyhogy elég sokszor szétszakadtunk, a sávok véletlenszerűen szűnnek meg és kanyarodnak, aztán mégsem, az index fakultatív, a duda kötelező, a Plaza Espanya óriási körforgalmán keresztülmenni például nekem roppant ijesztő volt. Oké, nekem a robogózás önmagában is az, nem vagyok bekötve és nincs középső tükör, ezek roppantul hiányoztak. Meg a fűtés.

Tibidabo, az óriáskerék régebbi, mint az a fal balra
Tibidabo, az óriáskerék régebbi, mint az a fal balra [+]

Szóval felcsapattunk a Tibidabóra, volt, aki először járt itt, páran már többedszer, ez még mindig meglepően jó hely. A templom tökre autentikusnak tűnik, pedig 1961-ben lett kész, a vidámpark hozzá képest igazi klasszikus, Európa második legrégebbi ilyen intézménye. És még mindig roppant népszerű. Innen elmentünk a Gaudi-életmű legismertebb manifesztációjához (La Sagrada Familia), csak a rend kedvéért, burkoltunk valami rettentő élelmet (ahol egyébként Legendd lazán elhagyta a slusszkulcsát, az egyik pincérlány jött oda, hogy nem hiányzik-e ez valakinek), majd ismét motorra ültünk és elhúztunk a Montjuic hegy tetejére, a Castelhez. Na, itt már baromi hideg volt, úgyhogy mi Bocha pajtással megtankoltuk a gépeket és visszavittük, a többi jómadár még lement a tengerpartra is egy körre és csak utána estek haza. Végig rám volt csatolva egy Re kamera, úgyhogy majd biztosan lesz videó is, ha összevágom a filmecskét hozzá.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

H​i​r​d​et​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.