Hirdetés

MWC blog: Ha egyszer szervezhetnénk sajtóeseményt, az nem ilyen lenne

Hirdetés

A Teatro Pirncipal a Rambla közepén található, a konkrét belváros közepén. És nevéből adódóan ez egy színház, itt tartotta az Alcatel a sajtóeseményét. Úgy tudtuk, hogy relatív szűk körű a rendezvény, ehhez képest volt egy 50 méteres sor a bejáratnál, ami elég lassan haladt, de azt gondoltuk, hogy ez normális, mert hát ellenőrizni kell mindenkit. Aha, persze, megvillant a névjegy, jó, menjél befelé, a sort a lokál press puszi-puszi-ölelés plusz csevegés kombója tartotta fel időnként.

A Teatro Principal épülete
A Teatro Principal épülete

Bent nem volt hely. Illetve volt, csak nem ennyi embernek, úgyhogy komoly tülekedés alakult ki a bárpult előtt, amit azzal sikerült irtó jó érzékkel megfejelni, hogy a bemutatott termékeket demonstrálni hivatott asztalokat képesek voltak ugyanide rakni. Viszont egy csaj szólt, hogy a karzaton még van esélyünk, ha nem is volt levegős, de ott legalább elfértünk. A prezentáció relatív pörgősre sikeredett, sokat szántak arra, hogy nem csak a logó új, hanem a marketing, a partnerek, a csapat és ettől azt várják, hogy egy éven belül az Alcatel a top 5 okostelefonos gyártó közé emelkedjék. Impozáns elképzelés, de ehhez a többieknek is lesz egy-két szavuk. És a főelőadó fickó megígérte, hogy egy év múlva megbeszéljük, hogy ez sikerült-e. Azt már nem tette hozzá, hogy ha nem, akkor ő már úgysem lesz itt.

A színpad, itt még lent próbáltunk álldogálni
A színpad, itt még lent próbáltunk álldogálni [+]

Lement a dumálós rész, felrántották a demo asztalokra rakott lepedőket és elkezdődött a közelharc, volt 16 készülék 300 újságíróra, előnyben voltak azok, akiknél volt kameraállvány, azzal hatékonyan lehet utat törni. Mások közben a bárpult felé haladtak volna, illetve onnan jöttek visszafelé valami innivalóval, komoly skill kellett hozzá, hogy ezek épségben átjussanak a terem egyéb részeibe. És minderre a koronát az tette fel, hogy vaksötétben voltak a termékek, semmi megvilágítást nem kaptak, szóval az összes újságban relatív gyenge minőségű képek hivatottak a cég újdonságait bemutatni. Az egyik cuccról leesett a lopásgátló, a pult alján pedig volt egy világító logó, Bocha oda guggolva fotózta meg a készülékeket, mások a saját telefonjukkal próbálták megvilágítani ezeket, ez iszonyat szerencsétlen és átgondolatlan dolog volt.

Tülekedés a sötétben, közelharc kameraállvánnyal
Tülekedés a sötétben, közelharc kameraállvánnyal [+]

Aztán kihozták az ételt, sima sonkás szendvicsek és caprese nyársak voltak, ezeket egyszerűen nem lehet elrontani, úgyhogy végeredményben vacsoraügyileg nagyjából helyre kerültünk. Az is elég furcsa volt, hogy bejelentették ugye a PLUS 10 névre hallgató 2in1 készüléket, a forma ott lengette a színpadon a prezi alatt, de aztán egy darabot sem lehetett találni a demo területen, pedig sokakat érdekelt volna. Mindig azt gondolom, hogy a legtöbb cégnek ez masszívan nem az első MWC-je, bőven sok idejük lett volna rájönni, hogy igen, itt biztosan sokan lesznek, igen, itt mindenkinek az a legfontosabb, hogy a bemutatott termékekről minél hamarabb tudjon valamit publikálni és igen, ezek az emberek szeretnének talán kicsit leülni néha, legyen WiFi, de más igényük igazából nincs. Nekünk sem volt, úgyhogy amint végeztünk, visszasétáltunk a 30 percre levő szállásunkra, s mivel itt ilyenkor is kábé 12-13 fok van legalább, ezért ez mindkettőnknek tök jól esett.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Hirdetés