MWC 2024: Hisz a szemüveg nélküli 3D jövőjében a Nubia

Megnéztük a második generációs 3D táblagépet, a Nubia Pad 3D II-t.

Közel napra pontosan egy évvel ezelőtt debütált az MWC-n a Nubia Pad 3D, akkor még a Leia.inc közreműködésével készült termékként, idén viszont a szemüveg nélküli 3D-s technológiát szállító Leia.inc neve már lekerült a Pad 3D II-ről, a termék viszont fejlődött mind hardveresen, mind a legfontosabb funkciójában. A külső ezen eszköz esetén továbbra is másodlagos, egy nagy téglatest az egész, a sarokban van két kamera, illetve a kijelző körüli keret hosszanti oldalának közepén még kettő. Ezek a sztereoszkóp képalkotáshoz szükségesek, és akár saját magunkról is készíthetünk 3D-s szelfit az előlapi kamerákkal, amik azért is felelősek, hogy a szem mozgását kövessék, az alapján beállítva a megjelenített tartalmat.


[+]

A kijelző panel felbontása változatlan (2560 x 1600 pixel), de 12,4 hüvelyk helyett 12,1 hüvelykre beszorítva, így magasabb képpontsűrűséget és jobb élességet elérve. A Nubia szerint 80%-kal élesebb a megjelenített 3D-s tartalom és 100%-kal fényesebb a kép. A 3D-s képek még így is szellemképesek kissé, és a felskálázott tartalom sem tökéletes, viszont a panel magasabb fényessége feltűnő, a tavalyi modellnél erősen megvágta a fényerőt bármilyen 3D-s tartalom megnyitása, most ez nem történik. A 144 Hz-es képfrissítés is jónak mondható, és tartalomfogyasztáshoz az 1W-os sztereó hangszórók is jól jönnek. Van DTS:X Ultra térhatású hangzás a táblagépben, a 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozó viszont hiányzik.


[+]

Hardveres specifikációit tekintve az 5G-képes Snapdragon 8 Gen 2-vel, az LPDDR5x memóriával és akár 512 GB UFS 4.0-s tárhellyel abszolút felsőkategóriás eszköznek mondható. A 10 000 mAh-s akku mellé pedig 66 wattos gyorstöltés jár, cserébe kifejezetten nehéznek érződik kézben a fémházas Pad 3D II.


[+]

Újdonság a 3D-s megjelenítésben, hogy egy csatlakoztatott ZTE / Nubia telefonról a Pad 3D II képes vezeték nélkül alkalmazásokat streamelni és azok tartalmát is 3D-ben megjeleníteni úgy, hogy közben dolgoznak vele. Más gyártók eszközeivel pedig működik Miracast segítségével az egyszerű képátvetítés, és ilyenkor is képes a táblagép a rávetített tartalmat 3D-ben megjeleníteni. Maradt természetesen a 3D-s fotó- és videórögzítés, illetve a 3D-s játék is, a kipróbált Asphalt 8 esetén tökéletesen működve. A táblagéppel fotózott 3D-s képek megjelenítése nem volt annyira meggyőző, valószínűleg jobban megy neki egy olyan környezetben, ahol nincs ennyire zsúfolt háttér. A cég azt mondja, hogy a tavalyi modellhez képest két és félszeres távolságra ellát a Nubia Pad 3D II kamerarendszere és nagyobb távolságból is képes 3D-s tartalom rögzítésére.

3D-s rögzítésre képes kamerák elöl-hátul3D-s rögzítésre képes kamerák elöl-hátul 3D-s rögzítésre képes kamerák elöl-hátul [+]

A cég a sajtótájékoztatón elmondta, a ZTE együttműködik a China Mobile-lal és más partnerekkel, hogy egy teljes 3D-s rendszert hozzanak létre, illetve folyamatosan dolgoznak azon is, hogy bővítsék az elérhető 3D-s tartalmak számát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Előzmények

Hirdetés