MWC 2023: Két éves szoftverfrissítéssel jönnek az olcsó Nokiák is

A C sorozat két új tagja nem hardveresen emelkedik ki a mezőnyből, hanem a frissítési ígéretek lehetnek vonzók.

Hirdetés

Két új telefont hozott Barcelonába a Nokia a C széria tagjaként, a C22 és a C32 is az olcsó kategóriában igyekszik majd vevőket szerezni. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a C22 50 ezer forintba, a C32 pedig 65 ezer forintba kerül majd újonnan, az árbeli eltérést pedig abszolút indokolják a funkcionalitásban tetten érhető különbségek. A Nokia továbbra is fókuszál arra, hogy az általuk kínált eszközök az átlagnál strapabíróbbak legyenek, a teljesen csupasz rendszer (Android 13 Go a C22-ben és Android 13 a C32-ben) pedig szerintük 20%-kal kevesebb tárhelyet emészt fel, mint más gyártók szoftverei. A lényeg azonban talán nem is ez, hanem hogy a kategóriában szokatlan módon két éves rendszerfrissítést ígérnek a C32-höz.

C22
C22 [+]

A C22 egy Unisoc 9863-as chipset köré épül, nálunk 2 GB RAM és 64 GB belső tárhely tartozik majd mellé. A kijelző 6,517 inches, harmatcsepp alakú bevágást kapott felül, a felbontás HD, a technológia pedig IPS. Nem maradt le a microSD bővíthetőség, a Type-C és a jack csatlakozó sem, kapott IP52-es védettséget (fröccsenő víz és por), hátlapi ujjlenyomat-olvasót, 13 megapixeles kamerát hátra egy 2 megapixeles makrós társsal, valamint egy elég combos, 5000 mAh-s akkumulátort is. Amit viszont csak 10 wattos tempóval lehet tölteni, de adapter nem lesz a csomagban, mert a környezettudatosság zászlóját már egy ideje lobogtatják, ezért a komplett pakk újrahasznosított elemekből áll össze.

C32
C32 [+]

A gyártó azt mondja, hogy a teljes C sorozatnál hangsúlyosak a képalkotási képességek, legalábbis azon a szinten, amit a kategória nyújtani képes. Ez főleg az esti üzemmódnál érhető szerintük tetten, de a jelek szerint a C32 jóval komolyabb hardveres felhozatallal támaszkodva fogja tudni ezt hozni, ott ugyanis a chipset nem változik, de 4 GB RAM kerül a masinába, a hátsó kamera felbontása pedig 50 megapixelre hízik. Noha már láttunk az olcsó szegmensben is ilyen felbontású szenzort, ez sajnos nem jelenti automatikusan azt, hogy remek fotók készülnek majd, de a bemutatón külön kiemelték, hogy a C32-re ilyen szempontból figyeltek. A többi paraméter megegyezik, 5000 mAh-s akku, HD felbontású kijelző, IP52-es védelem jellemzi a terméket.

A C22 fekete és barna, a C32 pedig szürke és rózsaszín árnyalatokban lesz Magyarországon kapható, természetesen mindkettőt elkértük tesztelésre.

Hirdetés