MWC 2017: Snapdragon 821-es csúcsmodellt mutatott a Coolpad

A LeEcóval szoros együttműködésben lévő Coolpad kiállítóként nem jelent meg a 2017-es MWC-n, ettől függetlenül egy rövid sajtóesemény keretein belül bemutatták a Cool S1-et, ami Kínában már elérhető, de Európába csak tavasz végén, várhatóan májusban érkezik meg. Az 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelzővel ellátott phablet nem sokkal a százezer forint fölötti árszinten szeretne csúcskészülékekkel versenyezni, ami első benyomásaink alapján egyáltalán nem tűnik reménytelennek.

Az új Coolpadeken már EUI-t használhatunk
Az új Coolpadeken már EUI-t használhatunk [+]

A hardver meggyőző: a Qualcomm Snapdragon 821 (MSM8996) értelemszerűen bőven elég a képpontok megdolgoztatásához, és memória is van bőséggel: az alapváltozat 4/64 gigabájtos, de némi felárért 6/128-as kiadás is elérhető. Valószínűleg nem sokan fogják visszasírni a CoolUI-t, miután kipróbálták a LeEcókról ismert EUI-t ezen a mobilon. Jól néz ki a kezelőfelület, csupa gesztusvezérlési opcióval dobták fel, és bár jelenleg Marshmallow rendszerével nem kapott olyan extrákat, mint az osztott kijelzős mód vagy az azonnali alkalmazásváltás, készülőben van hozzá a Nougat.

Odafigyeltek a zenei oldalra is, de jack csatlakozó nincs
Odafigyeltek a zenei oldalra is, de jack csatlakozó nincs [+]

Az előlapot Gorilla Glass 4 védi, a hátlapon lévő, annak síkjából kilógó kameraüveg kapcsán nem említettek hasonlót, típusjelölés nélküli edzett üvegről beszéltek. Egyébként a kamerás képességek kapcsán nincs túl nagy csoda, kimaradt az optikai képstabilizálás és a lézeres autofókusz (PDAF-réteg van helyette a Sony IMX298 szenzoron) is, a 16 megapixeles képérzékelő munkáját dupla ledes villanó segíti ki, az optika pedig f/2 fényértékű. A szelfik 8 megapixelesek lehetnek.

Nem csak a beltartalom LeEco, nagyon hasonló a külső is
Nem csak a beltartalom LeEco, nagyon hasonló a külső is [+]

A kütyü aljáról kimaradt a 3,5 milliméteres jack csatlakozó, ettől függetlenül a Coolpad részére készített, exkluzív fülhallgató ilyen szempontból hagyományos, használatához a mobil dobozában lévő, Type-C-s adaptert használhatjuk. Az in-ear kialakítású, rugalmas kábellel rendelkező headset külön meg sem vásárolható, kizárólag drágább tárhelyopció vásárlásakor jár, egyébként Coolpad márkajelzésű CDLA-headset a közeljövőben nem is várható, a LeEco brand alatt futó darabok viszont természetesen kompatibilisek vele.

A fülhallgató jack csatlakozós, de értelemszerűen adnak hozzá adaptert
A fülhallgató jack csatlakozós, de értelemszerűen adnak hozzá adaptert [+]

369 eurós árat határoztak meg a 4/64 gigabájtos, microSD kártyával bővíthető alapváltozatra, a 120 ezer forint környéki összeg nem rossz ezért a felhozatalért, a 4070 mAh kapacitású akkumulátor pedig várhatóan elegendő lesz a kétnapos üzemidő eléréséhez. A nagyobb változatok árazásával kapcsolatban egyelőre nincsenek konkrét információk, ám várhatóan nem lesz óriási ugrás az árban, ha valaki 4 helyett 6 gigabájt RAM-ot és 64 helyett 128 gigabájtos belső tárolót szeretne.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Előzmények

  • Coolpad Modena 2 - városfejlesztési osztály

    Modena szép hely, és szép a róla elnevezett, másodgenerációs Coolpad phablet is, ami kamerában ugyan előrelépett, üzemidőben és lóerőben viszont karcsú maradt.

  • LeEco Le 2 - majdnem LeNyűgöző

    Az egyik legújabb Le Szupertelefon sok szempontból kifogástalan, a forgalmazó által biztosított szoftververzió hiányosságai miatt mégsem tudjuk átérezni a benne rejlő nagyságot.

  • Képen az első LeEco-Coolpad készülék?

    Kiszivárgott egy fotó, amelyen valószínűleg a LeEco és a Coolpad együttműködésének első kézzel fogható eredménye látható.

  • Coolpad Max - kettő az egyben

    A Coolpad csúcstámadást kísérel meg a Coolpad Max képében. Az alaptábort az erős konkurencia ellenére is jó eséllyel beveheti az alkalmazott biztonsági protokollal, és a körítés is teljesen rendben van.

Hirdetés