MWC 2017: A firai Venus

Hirdetés

A Vestel egy török szórakoztatóelektronikai, háztartási és ipari felhasználásra szánt eszközöket gyártó óriáscég, amely mobiltelefonos fronton is képviselteti magát. A Venus termékcsaládnak már több tagja volt, és most ezekhez csatlakozik a Z10, amely elölről talán nem hívja fel magára a figyelmet, a matt fekete fém hátlap viszont mutatós és a fogás is kényelmes.


[+]

Ha már a hátlapnál vagyunk, errefelé két keskeny antennakivezetés szakítja meg az egyébként remek konstrukciót jelentő, az oldalakra is ráhajló fémburkolatot. A gyártói V logó felett balra 13 megapixeles kamera van optikai stabilizátorral, PD-autofókusszal és ledes villanóval. Alul némi minősítési jelzés és egy termékfelirat. Az előlapon 5,2 hüvelykes kijelző játssza a főszerepet az IPS fajtából, 1080 x 1920 pixeles felbontással és megfelelően magas fénysűrűséggel. Elöl 8 megapixel kamera van. Az oldalkávák keskenyek, viszont kevésbé előnyös, sőt: a képen elég suta, hogy a virtuális kezelőgombok alatt érintésalapúak is vannak, középen ujjlenyomat-olvasós home gombbal. Nem találtuk meg a kétperces ismerkedés során, de ha tippelnünk kellene, van opció a virtuális sáv eltüntetésére.


[+]

A Venus Z10 lelke a nyolc Cortex-A53 magot tartalmazó Snapdragon 435, amely valahol a középkategóriának is a közepén teljesít processzorosan és 3D-ben (Adreno 505). Az ársávra nem jellemző módon ugyanakkor nem kevesebb, mint 4 gigabájt RAM és 64 gigabájtos tároló került a házba. A készülék 3050 milliamperórás telepet rejt, amely USB-C porton tölthető. A Venus Z10 nanoSIM kártyát fogad be, az árat a Qualcomm standjánál nem sikerült megtudni, de valahova a felső-középkategóriába tippelnénk, plusz elég kevés esélyt adnánk arra, hogy mifelénk megvásárolható lesz.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Előzmények

Hirdetés