MWC 2016: A Trackimo sokkal kisebb lett

Úgy fest, hogy a Trackimo megvetette a lábát a piacon. Az első, gyufásdoboz méretű eszköz után idén az MWC-n egy teljesen új termékpalettával jelentkeztek, noha a lényeg nem változott. Az eredeti, kissé talán még bumfordi Trackimót mi is teszteltük, most pedig megnéztük az új modellt, amely sokkal kisebb és ügyesebb.

A régi és az új
A régi és az új [+]

A kerek kis tracker kábé harmadakkora, mint elődje volt. Integrált SIM van benne, a világ minden országában működik. Akkumulátorról üzemel, amelyhez egyedi töltő jár mágneses érintkezéssel a vízállóság érdekében, körülbelül két napig működik egy töltéssel. A funkcionalitás nem változott, van rajta egy SOS gomb, ha baj lenne, egyébként pedig egy webes felületen keresztül tudjuk követni és babrálni a terméket.

Bőröndbe ezt a formát javasolják
Bőröndbe ezt a formát javasolják [+]

A cég még két, hasonló tudású, de másféle alakú nyomkövetőt dob piacra. Az egyik fekete, lapos és bőröndökbe javasolják. Ennek két trükkje van azon túl, hogy négy napig megy az akkumulátora: érzékeli szenzorokkal, ha a repülő felszáll és kikapcsolja a mobilhálózatot (és nyilván visszakapcsolja azt, ha a GPS koordináták alapján már nincs a levegőben a repülő), illetve van rajta fényérzékelő mindkét oldalán. Ez pedig azonnal riasztja a tulajdonost, ha valaki nyitja a bőröndöt.

Nagy kutyákra ez tehetjük
Nagy kutyákra ez tehetjük [+]

A másik furcsa, ívelt alakú (és ívelt akkumulátorral is rendelkező) trackert nagyobb méretű kutyákra, illetve azok nyakörvére szánják. Vízálló (és nyálálló), ez is négy napig szórja adatokat. Kisebb kutyákhoz az eredeti, kör alakú nyomkövetőt javasolják, ehhez adnak egy kis szütyőt és vízálló tokot is, hogy rá lehessen csíptetni nyakörvre, akár macskára is. A termékek ára nagyjából 130-170 euró között mozog, ebben benne van egy éves előfizetés, ha lejár, akkor 10-20 euróért hosszabbítható további egy évre.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Előzmények

  • Trackimo - SOS, itt vagyok!

    Nyomkövetőt teszteltünk, a Trackimo aprócska eszköze vészjelzést is le tud adni, tehetjük emberre, járműbe, csomagba, hogy mindig tudjuk, hogy merre járnak a számunkra fontos dolgok és személyek.

Hirdetés