MWC 2015: Kameránk előtt a Jolla Tablet

Tavaly november közepén mutatkozott be a Jolla legújabb terméke, melyet Tablet névre kereszteltek. Nekünk most először sikerült élőben is megfotózni az újdonságot, melynek egyedi operációs rendszere mindenképpen említésre méltó, hiszen ezzel szeretné megreformálni a finn vállalat az alkalmazások egyidejű futtatását.

Jolla Tablet
[+]

A 203 x 137 x 8,3 milliméteres szerkezet mérlegre téve 384 grammot nyom, a fém külsőnek hála nagyon minőségi, kézben tartva kényelmes, az összeszerelésre sem lehet panasz. A rendszert akadásmentesen hajtja meg az 1,8 GHz-es négymagos Intel Atom processzor, ehhez pedig csak jótékonyan járul hozzá a 2 GB-nyi rendszermemória. A belső tárhely mérete kiszereléstől függően 32 vagy 64 GB, ebből nyilván lecsíp valamennyit a szoftver, ami azért nem nagy gond, mivel a tablet microSD kártyát is fogad.

Jolla Tablet
[+]

Az előlap legnagyobb részét a 7,85 hüvelykes, 1536 x 2048 pixel felbontású IPS kijelző (330 ppi) foglalja el. A fotózás szerelmeseire egy 5 megapixeles hátlapi, valamint egy 2 megapixeles előlapi kamerával gondolt a vállalat. Adatkommunikációs szempontból 802.11a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS (GLONASS) is található a Tabletben. Az energiaellátást a 4450 mAh-s akkumulátor biztosítja, melytől nagyjából 10 órás üzemidő várható.

A Sailfish 2.0 rengeteget fejlődött, hiszen nagyjából 13 ezer kisebb-nagyobb hibajavítást, finomhangolást végeztek, hogy a legtökéletesebb élményt nyújthassa a rendszer. A multitasking élmény tökéletesítésére megálmodott szoftver működése a fenti videón jól látható (angol tudás mindenképpen szüksége), nagyon jó döntés volt, hogy akár androidos programokat is futtathatunk, melyhez a Jolla alkalmazásboltból kell letöltenünk egy appot. A Tablet megjelenése májusban várható, a 64 GB-os verzió ára pedig 250 dollár, vagyis nettó 70 ezer forint.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

  • Kapcsolódó cégek:
  • Jolla

Előzmények

Hirdetés