MWC 2014: LTE-t kínál a Huawei a fiataloknak a G6-tal

Ezúttal nem a klasszikus vett csúcstelefonok mezőnyében próbál szerencsét a Huawei, a barcelonai sajtóeseményen bejelentett Ascend G6 inkább a középkategóriában versenyez majd. A kínai gyártó megpróbált egy olyan terméket letenni az asztalra, ami a fiatalabb vásárlók számára nyújt értékelhető szolgáltatásokat. Ilyen például az 5 megapixeles előlapi kamera, amely széles látószöggel rendelkezik, hogy - s ezzel új szót tanultunk - a group selfie készítését elősegítse.

Itt volt a Huawei sajtóeseménye
Itt volt a Huawei sajtóeseménye

A fiatalosságot próbálja megtestesíteni a rengeteg színárnyalat, amelyek között fényes és pasztell verziók is akadnak. A formavilágot a P6 ihlette, hasonlóak az ívek, de kicsit vastagabb a készülék, egészen pontosan 7,9 milliméteres. Érdekesség, hogy bizonyos piacokon lesz LTE nélküli verzió is, amely 0,6 milliméterrel kecsesebb tud lenni. Az IPS kijelző 540 x 960 pixeles felbontású, a képátló 4,5 inches, a telefont jó kézben tartani, könnyen kezelhető.

Sok színben lesz kapható
Sok színben lesz kapható

Ebben a kezelhetőségben sokat segít a P6-nál debütált Emotion UI, ami tud újat is mutatni, mert akad egy egyszerűsített felület is, ami első ránézésre kissé a Windows Phone kinézetére hajaz, a menüpontok két sorban, színes hátterekkel, egymás alatt helyezkednek el. Itt nem csak arról van szó, hogy máshogy néz ki a felület, hanem például a beállításokat is megszűri a készülék. Az Emotion UI továbbra is témázható, szigorúan vett menü nincs, a kezdőképernyőkön helyezkednek el a widgetek és az ikonok is, utóbbiak mappázhatók.

A hátsó kamera BSI szenzoros, 8 megapixeles, F2.0-s apertúrát kapott, van hozzá vaku, a képekhez pedig hangfelvételeket is rendelhetünk. Az adatátviteli képességekre nem lehet panasz, Cat. 4-es LTE és NFC chip is van a készülékben. A megjelenés időpontjáról még nem tudunk semmit, a Huawei 250 eurós kártyafüggetlen árról beszélt, ám ez itthon a hazai extra költségek (ÁFA, Artisjus) miatt vélhetően kissé drágább lesz. Bár a Huawei termékekkel sokan szolgáltatói kínálatban találkoznak, a cég igyekszik a független csatornákon is erősíteni, ám lehet, hogy a G6 akkor lesz népszerű, ha az operátori akciókban is felbukkan majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés