MWC 2014: Hatalmas macska és nyúl figyeli a gyereket

Hirdetés

Teljesen véletlenül botlottam bele a Hayabusa standjába... mit standjába, inkább csak egy asztalka volt, amin egy jókora nyúl és egy hasonló méretű macska üldögélt. Közelebb lépve kiderült, hogy mindkét jószág képes arra, hogy mozgassa a fejét, akár úgy, hogy mellső lábait nyomkodjuk, akár távolról, egy okostelefonokra tervezett szoftver használatával.

A két cucc igazából gyerekfigyelő kamerát rejt, amelyben mikrofon és hangszóró is van. A gyártó szerint nem csak arra jó, hogy a gyerekeket láthassuk távolról, hanem például egy üzletben, vagy egy szálloda recepcióján is elhelyezhetjük, mert nem tűnik egy bántóan szigorú, megfigyelési eszköznek.


[+]

Az alkalmazás segítségével bármikor belehallgathatunk a helyiségbe, csinálhatunk képet az aktuális látványról, de akár hozzá is szólhatunk a területen tartózkodókhoz, mivel a két állaton akad egy jókora hangszóró is. A nyúl és a macska is UTP-kábelen, illetve WiFi segítségével csatlakoztathatóak a hálózathoz. Egyelőre a mi régiónkban nem kaphatók ezek a termékek, a gyártó pont azért állított ki az MWC-n, mert partnereket keres.

Hirdetés