MWC2013: Olloclip 3 az 1-ben kameralencse iPhone készülékekhez

A 2013-as Mobile World Congress keretében a Showstoppers eseményén is részt vettünk, ahol közelebbről is szemügyre vehettük az Olloclip legújabb termékét, melyet kimondottan iPhone készülékek számára gyártanak. Maga a vállalat egyébként egyértelműen a fotókészítés minőségének javítása, vagyis inkább a képalkotás széleskörűbb használata mellett tette le a voksát.

Legjúabb produktumként a 3 az 1-ben fotólencsét mutogatták nekünk nagy elánnan, mely valójában egy iPhone-ra szerelhető kis kameralencse. Fontos kiemelni, hogy az eszköz kizárólag iPhone 4, iPhone 4S illetve iPhone 5 készülékekkel kompatibilis, mert ezek a modellek rendelkeznek egyenes elő- és hátlappal. Mondjuk poén, de a 4S-hez való lencse perfektül illeszkedett egy nálunk levő BlackBerry Z10-hez is. Működése pofonegyszerű, rá kell helyezni a készülék kamera felőli sarkára és már a keresőben is látszik a várható eredmény. Háromféle képet lehet készíteni a lencse felhelyezése után, az első variáció szélesvásznú fotókat, a második lehetőség 180 fokos látószögű halszem effektust generál, lecsavarva a fémkeretet pedig egy szupermakró felvétel készíthető, így már nagyjából egy centiméterről (a gyártó állítása szerint kevesebb, mint 12 milliméterről) is megörökíthetünk mindent. A termék a telefonokkal fotózóknak lehet érdemes választás, habár a 79,99 eurós végfelhasználói árát soknak találtuk, főleg úgy, hogy elvileg kizárólag iPhone mobilokkal kompatibilis, ráadásul azok közül sem mindegyikhez használható. Magyarországon már a hivatalos online Apple Store-ban is megvásárolható a Olloclip terméke, ehhez nagyjából 25 ezer forinttal kell rendelkeznünk.

Szükséges még megemlíteni, hogy az Olloclip újdonságához kapható lesz még egy speciális tok is, mellyel nem csupán állványra tudjuk felhelyezni iPhone-unkat, hanem még egy vaku felcsavarására is lehetőségünk nyílik, mindemellett pedig egy kis fedelet helyeztek el a kameránál, amit feltárva szinte pont akkora hely marad, hogy a speciális lencsét behelyezzük. A tok árát még nem tudták megmondani, mint ahogy a piaci bevezésének ideje sem ismert ennek a kiegészítőnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés