MWC2013: japán újdonságok a Kyocera standján

Hirdetés

A Mobile World Congress kiállítások utolsó napja számunkra általában egzotikus készülékek felkutatásával telik; így kerültünk el a Kyocera standjára, ahol korábban ugyan már megcsodáltuk a roppant látványos telefonkoncepciókat, de nem foglalkoztunk a két új készülékükkel. Most megtesszük.

A Digno S egy kimondottan európai dizájnnal megáldott okostelefon, mely 134 x 66 x 10,8 milliméteres kiterjedésével és 157 grammos tömegével nem nevezhető ugyan apróságnak, de 4,7 hüvelykes képátlójú HD-megjelenítője mellett ezek a paraméterek nem tűnnek ijesztőnek. A benne lévő Snapdragon MSM8960-as processzor négy magja 1,5 GHz-es órajelen fut, RAM mérete 1 GB, belső tárhelyén pedig elvileg 15 GB-nyi adatot helyezhetünk el. A hátsó kamera 8, az előlapi 1,2 megapixeles, az akkumulátor 2520 mAh-s kapacitású, a kiírás szerint tartozhat hozzá egy gyorstöltő kiegészítő. Ezek mellett az LTE-támogatás és a korlátozott vízállóság már csak hab a tortán. Hogy pontosan mennyire ellenálló, azt mondjuk nem tudni, hiszen IPX5 és IPX7 feliratokat is olvashattunk a specifikáció mellett.

Kevésbé komoly megjelenésű gép az öt feltűnő színben is megvásárolható Honey Bee 201K, melyről nem sikerült olyan sokat megtudnunk, mint testvéréről. Mérete 121 x 57 x 12,9 milliméter, tömege 129 gramm, a kijelző 3,7 hüvelykes képátlójú, van Ultra-high-speed 4G (AXGP) támogatás, a kamerák felbontása itt 8 és 2 megapixel, a vízállóság pedig szintén adott.

A készülékek kizárólag Japában elérhetők.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés