MWC2011: Motorola Atrix

Hirdetés

A Motorola standján megcsodálhattuk a cég őj zászlóshajóját, az Atrixet. Az amerikai cég rengeteg mindent belezsúfolt a  117,8 x 63,5 x 10,1 milliméteres és 135 grammos készülékbe, amely többek között kétmagos processzort és nagy felbontású képernyőt kapott.

Akcióban a MotoBlur UI
Akcióban a MotoBlur UI

A képernyője 540 x 960 képpontos felbontású, 4 hüvelykes képátlójú, 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes, kapacitív érintésérzékelési technológiát alkalmaz és Gorilla Glass üvegből készült. A számításokat egy kétmagos, 1GHz ARM Cortex-A9 Tegra 2-es proccesszor és egy ULP GeForce GPU végzi, melyhez 1 GB RAM és 16 GB belső memória társul. Hátul egy 5 megapixeles kamera található, mely képes a HD videórögzítésre, egyelőre csak 720p felbontásban, de állítólag egy szoftverfrissítéssel 1080p-t is ki tud majd izzadni magából. A HD videókat természetesen le is tudja játszani az 1930 mAh-s akkumulátorral felszerelt telefon, amely elméletben 250 óra készenlétet és 9 óra beszélgetést fog bírni.

A készüléken az Android mobil operációs rendszer 2.2-es változata, a FroYo fog futni, melyet a Motorola felpimpelt a saját felhasználói felület implementációjával, a MotoBlurrel. Hivatalos megjelenési dátumot még nem ismerünk, elvileg 2011 második negyedévében kerül piacra a masina.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés