Hirdetés

MWC2011 blog: A Samsung sajtótájékoztatója

A Samsung az MWC megnyitásának előestéjén, a Sony Ericssonnal és a Nokiával egyidőben tartotta sajtótájékoztatóját. Az eseményre a koreai cég által az esemény idejére kibérelt Fira hotel elől induló buszokkal szállították az ide érkező érdeklődőket. A sajtóesemény a Montjuic hegyen, egy nagy csarnokban került megrendezésre.

A koreai cég igyekezett a lehető legjobban felhívni mindenki figyelmét új bejelentéseire, két napja táncoslábú, kapitánysapkás, napszemüveget viselő férfiak rohangáltak nagy dobozokkal Barcelona-szerte. Mi ugyan nem találkoztunk velük, de talán jobb is, nekem ugyanis azonnal a Kék Osztriga bár törzsvendégei jutottak eszembe róluk.

Hirdetés

A meglehetősen nagy tömeget már a műsor megkezdése előtt etették-itatták, volt mindenféle finger-food (ibériai sonka kis kenyérkén, falafel-krokett, olivás zöldségek, satöbbi), illetve alkoholos és egyéb italok. Rengetegen jöttünk össze, de végül mindannyian befértünk az épületbe és elfoglalhattuk helyünket az előadóteremben, legalább ezer embert viszonylag profin ültették le. A jó 30 perces várakozás után végre megkezdődött a műsor, rögtön az elején a bemutatóvideót láthattuk. Valószínűleg nagyon büszkék lehettek rá, mert rögtön kétszer is lejátszották. Feltárult a függöny és egy zenekart láthattunk, amint egy klasszikus zenét játszottak, amit részben Galaxy S-ekkel és Galaxy Tabokkal tuningoltak meg.

Az este fő motívuma egy boríték volt, de igazából nem nagyon derült ki az est folyamán, hogy mit is akartak ezzel bemutatni. Elég hosszú volt a fellépők névsora: a sort a Samsung USA-vezetője kezdte, majd felkonferálta JK Shint, a telco üzletág vezérét, aki néhány adat felsorolásával folytatta, úgymint 25 millió okostelefont adtak el tavaly, s idén 60%-os bővülést várnak a piacon. A három fontos tényező a Screen, Speed, Content szentháromság, ezek köré összpontosították a Galaxy S II fejlesztését. Gyorsan meg is mutatta: a telefont az említett táncosok egyike hozta be egy dobozban a színpadra.

Innentől ennek a telefonnak a fényezése ment mintegy egy órán keresztül, 4 "mindennapi júzer" történetén keresztül mutatták be a fantasztikus újdonságokat. A Galaxy S II tényleg durva lesz, bár később megnyomkodtuk, és legalább annyira bétás, mint tavaly a Wave volt. A bemutató során színpadra hívták például az Adobe alelnökét, David Wadhamit, mert ugye a Galaxy S II kezeli a Flash 10.1-et is. Jött aztán a Cisco egyik alelnöke, Ray Smets is, valamint a Sybase CFO-ja, Ray Nathan is. Mindezeknek az lett volna a célja, hogy megmutassák, milyen sokat tettek a vállalati integráció érdekében, de ettől az egész sajtótájékoztató egy kicsit átment groteszkbe, és kezdett igencsak hosszúra nyúlni.

Lement a függöny, és előkerült a boríték, ez figyelmeztette a vezető szpíkert arra, hogy van még "one more thing", azaz a Tab 10.1 is. Ezt mintegy öt percben bemutatták, majd mindenki mehetett enni, meg nyomkodni a gépeket. Ez utóbbira talán reggelig is várhattunk volna. Mivel a kameránk lemerült, így elkezdtük kérdezgetni, hogy hol tudunk konnektort találni, szerencsére pont egy olyan hölgytől érdeklődtünk, aki egy magasabb rangú koreai úriemberrel beszélgetett éppen, így emberünk gyorsan intézkedett, és egy percen belül az emeleti "Demo room"-ban voltunk, ahova kábé 15 újságíró jutott csak fel. Nem szomorkodtunk, gyorsan fotóztunk, videóztunk, és még éppen elcsíptük az utolsó buszt visszafele. Összességében semmi olyat nem láttunk, amit ne tudtunk volna előre, a műsor egy kicsit sok volt, a kaja finom, és a demo szobának kifejezetten örültünk.

Gubro

Azóta történt

Hirdetés