MWC2010: kezünkben a Samsung i8520

A Samsung ugyan a Wave-re fókuszált tegnap este, de bőven van még a tarsolyukban érdekesség. Barcelonai standjukon ugyanis egyebek mellett megtekinthető az i8520 nevű telefon, amelyben nem csak minden benne van, amire csak manapság egy okostelefon-hívő vágyhat, hanem még annál is több.

A száraz tényeknél maradva a Samsung újdonsága egy érintőképernyős okostelefon, Android 2.1-es operációs rendszerrel, 480x800 pixeles super AMOLED kijelzővel, nyolc megapixeles kamerával és egy Texas Instruments beépített projektorral. Természetesen van benne WLAN, GPS, Bluetooth, illetve a hírek szerint 16 gigabájt tárhely.

A projektor képességeit a Samsung úgy mutatta be, hogy az eszköz egy fekete doboz széléről vetített bele a világba, s a doboz másik felén egész jól lehetett látni egy nagyjából 1 méteres átlójú mozit. A készülék másfél-két méterre lehetett a "vászontól". Ennek megfelelően ebben a készülékben is van DivX támogatás.

Nem esett még szó az előlapi VGA kameráról (videotelefonáláshoz), az FM-rádióról, a 3,5 mm-es fülesről, s mindehhez 1800 mAh teljesítményű akkumulátor tartozik. A Samsung szerint ezzel a telefon több mint 12 órás beszélgetési időre képes, a készenlét pedig elevileg 630 óra (az majdnem egy hónap).

A piaci bevezetés időpontjáról és a telefon áráról még nincs információnk, de nem valószínű, hogy feltöltőkártyával húsz lepedőért utánunk dobnák.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés