Motorola Q: Majdnem tökéletes

Az eddigi pletykák csak egy meghökkentő készülékről szóltak. Olyan vékony mint a RAZR, olyan okos mint egy kommunikátor és ezeken felül teljes értékű QWERTY billentyűzettel rendelkezik. Eddig szinte senki nem hitte el, hogy lehetséges egy ilyen eszközt gyártani, de a Motorola ismételten kitett magáért.


Minden bizonnyal ez a világ legvékonyabb QWERTY billentyűzettel szerelt készüléke.

 

A napokban bemutatott Motorola Q (Quality) mindezeket magában egyesítve bebizonyította, hogy igenis nem lehetetlen. A Windows 2005 operációs rendszert futtató készüléknek sajnos – mint minden más mobiltelefonnak – akadnak néhány hátrányai. Az elsők között róhatjuk fel, hogy sajnos csak 16 bites a TFT technológiájú kijelzője, tehát mindössze csak 65 536 színárnyalatot képes megjeleníteni (Igaz, mindezt a korszerű, QVGA felbontásban tudja teljesíteni.). A következő hátránya – ami igazából csak egy hiányosság – hogy nem támogatja az UMTS hálózatokat, csupán csak a GSM 850/900/1800/1900 MHz rendszereken képes működni. Az adatátvitelről pedig a 10-es időréses GPRS és a EDGE támogatás gondoskodik.

Az 1.3 megapixeles érzékelő sem számít valami nagyon modernnek – főleg a tervezett 2006-os megjelenésre kimondottan átlagosnak mondható – azonban pozitívumnak számít a 64 MB RAM és a 128 MB flash memória. Ha ez a mennyiség kevésnek bizonyulna, akkor rendelkezésünkre áll miniSD kártyával bővíteni azt. A helyi kapcsolattartásról pedig a miniUSB, IrDa és a Bluetooth támogatás gondoskodik.


 

 

Összegezve a Motorola elérte azt, amire majdnem mindenki vágyik: viszonylag okos, gyönyörű kivitelű készüléket alkotott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés