Motorola Endeavor HX1: Hangok a csonton át

A modern világunk egyik legritkább kincse a csend, hiszen a nagyvárosok lakói még otthonukban is hallgathatják a környező világ morajlását, mely persze szépen lassan megszokottá vált. Telefonos beszélgetések során a készülékek érzékeny mikrofonja ugyanakkor a beszélő hangján kívül a környezeti zajt is rögzíti, mely a másik fél számára nehezen érthetővé teszi a beszélgetést, pláne ha egy zsúfolt utca zajából kell kiszűrnie partnere hangját.

Az utóbbi időben egyre több headset jelent meg fejlett, több mikrofonon alapuló zajszűréses megoldással, ám igazán átütő sikert eddig csak az Aliph Jawbone tudott felmutatni, mely zajszűrésre használt mikrofon helyett speciális szenzor segítségével vizsgálja az arccsontok rezgését, melyből ugyan túl sok hangadatot nem olvas ki, de ezzel legalább el tudja különíteni azokat a pillanatokat amikor a felhasználója éppen beszél és csak ilyenkor továbbít hangjeleket.

Az alant látható Motorola Endeavor HX1 azonban egészen más elven működik. Normál üzemmódban teljesen hagyományos két mikrofonon alapuló zajszűrést alkalmazó headsetként funkcionál, ám egy kapcsoló segítségével aktiválható a fülön belüli speciális szenzor, mely a csontok rezgéséből állítja elő a beszélő hangját mikrofonok használata helyett. Az egyszerre két telefonnal is összekapcsolható, 7 óra beszélgetést és 10 napos készenlétet biztosító 47x18x12 milliméteres és 13 grammos Motorola Endeavor HX1 várhatóan júliustól lesz kapható egyelőre ismeretlen áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés