Mobil segítségével megtudható, hogy hol van a gyerek

A KidsOK egy olyan szolgáltatás, amellyel szülők ellenőrizhetik, hogy gyermekük valóban arrafelé tartózkodik, ahol kell. Ehhez nincs másra szükség, csak némi pénzmagra, és egy-egy mobiltelefonra a szülőnek és a gyermeknek.

A rendszer Nagy-Britanniában működik, ahol a szolgáltatók törvényileg szabályozott kötelessége a cellainformációk biztosítása az ügyfelek részére. A KidsOK úgy működik, hogy a szülő küld egy PING üzenetet egy központi számra, és hatvan másodpercen belül megkapja válaszüzenetben a gyermek helyzetét. Ráadásul ha MMS képes a telefon, akkor egy ki térképet is csatolnak, amely megmutatja, hogy hol lehet a kölök.


Hol van Sally?

 

A KidsOK weboldala szerint városban 500 méter, külvárosban 2500 méter, vidéken pedig 7500 méter pontossággal tudják szolgáltatni az adatokat. Bár a mobiltechnológia ennél pontosabb helymeghatározást is lehetővé tesz a cellasűrűség függvényében, nyilvánvalóan a szolgáltók csak megközelítő információka adnak ki, konkrétan a torony azonosítóját.

Ha a gyerek ismeri a kódokat, amivel a rendszer üzemeltetése történik, akkor ő is kikapcsolahatja a szolgáltatást, vagy megnézheti, hogy ki és mikor pingelte meg. A KidsOK havidíjas szolgáltatás, valamint az eseményekért is fizetni kell, de nagyon sok szülőnek minden pénzt megér, hogy biztonságban tudja gyermekét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés